Lauantaikonsertti: Farandi, Kerava

11.5. klo 13, Keravan kaupunginkirjasto, Paasikivenkatu 12, Kerava

Farandi – Finding North

Mitä on pohjoismainen kansanmusiikki? Ja mihin suuntaan se on menossa?
Farandi on lähestynyt näitä kysymyksiä säveltäen uutta pohjoismaista kansanmusiikkia yhteistyössä neljän pohjoismaisen säveltäjän kanssa.

Farandi
/fa’ræn.di/

Kuudesta muusikosta koostuvaa yhtyettä yhdistää rakkaus pohjoismaiseen kansanmusiikkiin. Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Iso-Britanniasta ja Belgiasta lähtöisin olevat muusikot tuovat esiin parhaita paloja omista taustoistaan. Musiikissaan yhtye esittelee akustisen musiikin mahdollisuuksien kirjon perinteikkäästä nykymusiikkiin ja minimalistisesta sinfoniseen.

Nimi Farandi tulee muinaisnorjasta ja tarkoittaa ”matkaamista” / ”kulkemista”.
Yhtyeen muusikot tapasivat toisensa Nordic Master in Folk Music -maisteriohjelmassa, jonka aikana he asuivat ja opiskelivat yhdessä kahden vuoden ajan neljässä eri Pohjoismaassa: Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. Matka jatkuu kesän 2019 aikana projektin Finding North alla. Yhteistyössä neljän pohjoismaisen muusikon ja säveltäjän - Emilia Amper (SE), Hal Parfitt-Murray (DK), Timo Alakotila (FI) ja Jorun Marie Kvernberg (NO) - kanssa he ovat luoneet uutta ohjelmistoa lähestymällä kysymyksiä: Mitä on pohjoismainen kansanmusiikki tänä päivänä? Ja mihin suuntaan se on menossa?

Tommie Black-Roff – haitari
Saana Kujala – avainviulu
Petrus Dillner – avainviulu
Einar Zethelius – avainviulu
Mette Qvist-Jensen – poikkihuilu
Marieke Van Ransbeeck – säkkipillit

Konsertti on osa Keravan kaupunginkirjaston lauantaikonserttien sarjaa. Tilaisuus järjestetään kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa ja se on maksuton. Saliin mahtuu 150 ihmistä jonotusjärjestyksessä. Jonotuslippuja jaetaan klo 12 alkaen. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.