Kansanmusiikin päivä Sanna Salonen: Rutvan polkka

10.5. klo 16.30, Musiikkitalo, Black Box, Helsinki

Rutvan polkka -kandikonsertissa kuullaan ja nähdään pelimannimusiikkia, tarinaa Puolikko-Erikistä sekä upouutta suomalaista partyfolkmetallia. Kandiutuva Sanna Salonen (11.1.1993) on saksofonisti ja lehdykkäpuhaltaja, joka on erikoistunut suomalaiseen kansanmusiikkiin. Imitoimalla muita soittimia hän on kehittänyt oman erityisen tapansa käyttää lehdykkäsoittimia musiikissaan.

Konserttiin vapaa pääsy
______________________________________________________________________

Reelinki on audiovisuaalinen yhtye, joka on saanut alkunsa kuuden taiteilijan uteliaisuudesta tutkia nykyaikaisen akustisen musiikin sekä pohjoismaisen tanssiperinteen välistä suhdetta. Yhtye käyttää improvisaatiota työkalunaan ammentaakseen pohjoismaisen kulttuurin monimuotoisuudesta sekä musiikin ja tanssin välisestä, henkeäsalpaavasta dialogista. Äänen ja liikkeen vuorovaikutus luo uniikin kokonaisuuden, joka ylittää taiteenlajien välisiä rajoja omien sävellysten ja koreografioiden sekä improvisaation kautta.

Erika Hammarberg – tanssi
Martin Åkesson – tanssi
Sanna Salonen – sopraanosaksofoni
Teemu Eerola – viulu (sij.)
Michael Ferrie – kitara
Joni Stein – harmooni

Ritva Nero soittaa partyfolkmetallia ilman sähkökitaroita – soundi koostuu sopraanosaksofonin, säkkipillin ja avainviulun melodioista sekä rokkaavan basistin ja metallirumpalin yhteenliittämisestä. Sanna Salosen uudet suomalaiseen kansanmusiikkiin nojaavat sävelmät yhdistyvät nokkelalla tavalla aikamme metalliperinteeseen.

Sanna Salonen – sopraanosaksofoni
Petri Prauda – säkkipilli
Emilia Lajunen – avainviulu
Jani Snellman – sähköbasso
Patrik Fält – rummut

Konsertissa mukana myös Janne Ojajärvi – huuliharppu

www.uniarts.fi/tapahtumat/ke-05042017-1409/touko-taiga-2017-sanna-salone...

Sirpa Lahti, tuottaja sirpa.lahti@uniarts.fi