Inspiroidu ja improvisoi Kansallismuseon Kesäpihalla!

28.8. klo 16-19, Kansallismuseon Kesäpiha, Mannerheimintie 34, Helsinki

Itämerensuomalaisen kansanmusiikin improvisaatioilta Kansallismuseon Kesäpihalla ke 28.8.2019 klo 16-19. Vapaa pääsy.

Tapahtumassa voit halutessasi myös osallistua musiikin luomiseen paikalla olevia soittimia käyttäen ja laulaen. Voit myös kokeilla uusiosoitinten rakentamista sekä tutustua mehiläisten kaupunkitarhaukseen ja luonnossa kasvavien lähiraaka-aineiden ravintokäyttöön.

Tänä vuonna Kansallismuseon Kesäpihalla luodaan ja tuotetaan käsityksiä ’kansallisesta’. Tämä improvisaatiotapahtuma on eräs näkökulma nykykansanmusiikkiin osana kulttuurijatkumoa, jonka juuret ulottuvat esihistoriaan. Rautakauden itämerensuomalaiset olivat oman aikansa kosmopoliitteja laajoine kauppaverkostoineen, jotka ulottuivat niin länteen, etelään kuin itäänkin. Meille "Uusi Kansallinen" tarkoittaa samoin kansainvälisyyttä, jonka osana voimme ylpeänä esitellä vuosituhantista itämerensuomalaista kulttuuriamme sen monissa ilmenemismuodoissaan.

Muusikot: Outi Pulkkinen (MuT, jouhikko ja runolaulu), Jenni Venäläinen (MuM, kanteleet), Eva Väljäots (MB, virolainen kannel), Sanne Tschirpke (MuM, kansanomaiset puhaltimet ja laulu), Oskari Lehtonen (MuM, perkussiot ja rummut) ja Arja Kastinen (MuT, kanteleet). Soitinrakentaja: Erkki Okkonen. Kaupunkihunajatuottajat: Eeva ja Georg Buhanist. Rihmasto: Eira Tuohimaa ja Jutta Varis.

https://www.facebook.com/events/901277746896051/