Iholla Suistamon Sähkö, Petri Hakala & Piia Kleemola ja Elsi Sloan

24.3.2018 klo 18–23, Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki

Maaliskuussa Iholla-klubilla Café Piritassa palataan taas folkin pariin. Luvassa uskomaton kattaus maamme kovimmilta tekijöiltä: virtuoottinen duo Petri Hakala & Piia Kleemola soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä ja Suistamon Sähkö täräyttää yleisön transsiin karjalaisella elektrofolkilla. Illan avaa nuori lauluntekijälupaus Elsi Sloan.
https://www.facebook.com/events/142765763066657/

Illan aikataulu:
klo 18.00 ovet
klo 18.45 Elsi Sloan
klo 19.30 Petri Hakala & Piia Kleemola
klo 21.00 Suistamon Sähkö

Liput (ennakkoon / ovelta):
12 / 15 € aikuiset
10 / 13 € Iholla-tulitikkuaskilla, KKV:n jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
6 / 7 € lapset (2-12 vuotta)
Pääsymaksu sisältää eteispalvelun.
Liput: https://iholla.tapahtumiin.fi/fi/

SUISTAMON SÄHKÖ
Suistamon Sähkö on ensimmäisen keikkavuotensa 2016 aikana valloittanut kotimaisia areenoita ja yltänyt debyyttialbumillaan World Music Charts Europe -listalle. Yhtye soittaa uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima ja rap. Suistamon Sähkö on lantionpohjassa tuntuvaa elektromusiikkia, yhteisöllistä liikettä sekä helposti hoilattavia laulumelodioita. Laulujen inspiraationa toimivat Karjalan matkat ja kuoppaiset tiet, kyläkartat, vesivoimalaitokset ja jauhavat myllyt sekä rahisevat arkistonauhat. Suistamon Sähkö tanssittaa, äkkilähtö rajan taa!

Anne-Mari Kivimäki: Notka-haitari, 5-rivinen haitari, laulu
Eero Grundström: koneet, laulu
Reetta-Kaisa Iles: laulu, esitanssi
Tuomas Juntunen: laulu, esitanssi

PETRI HAKALA & PIIA KLEEMOLA
Petri Hakalan ja Piia Kleemolan uunituore duo koostuu kahdesta suomalaisen kansanmusiikin huipusta, jotka aloittivat yhteissoiton vuonna 2016 työskennellessään yhdessä Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellisina johtajina. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat folkkikonkarien taitavassa käsittelyssä uusia, raikkaita tulkintoja.

Petri Hakala soittiminaan mandoliinit, kitara ja viulu on ollut kansanmusiikkikentän ytimessä jo 80-luvulta lähtien. Moni-instrumentalisti ja erilaisten tyylien taitaja on kiertänyt ja levyttänyt Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä työskennellyt erilaisissa produktioissa muun muassa Suomen Kansallisoopperassa.

Valovoimaisena esiintyjänä tunnettu viulisti Piia Kleemola on kotonaan niin perinteisen kuin kokeilevammankin musiikin parissa. Kokenut muusikko ja pedagogi on toiminut johtavissa rooleissa erilaisissa yhtyeissä sekä tanssin ja teatterin parissa esittäen perinteistä kansanmusiikkia, improvisaatiota ja uutta sävellettyä musiikkia. Piia Kleemolan erityisalue on eteläpohjalainen pelimanniviulismi.

ELSI SLOAN
“Elämä on yhtä juoponnappia” Kallion lukiolaistyttö Elsi Sloan laskettelee kirjavia metaforia ja kuvittaa eläviä tarinoita arjesta ja elämästä. Elsi säestää itseään pianolla ja ukulelella ja imaisee kuulijan tenhoavan persoonallisuutensa syövereihin.

Iholla-musiikkiklubi järjestetään kerran kuussa Cafe Pirittassa Hakaniemen Tokoinrannassa meren äärellä. Klubilla kuullaan aitoa ja ilmaisuvoimaista folkia, etnoa, jazzia ja vokaalimusiikkia, nousevia tähtiä ja lahjakkuuksia marginaalista. Café Piritta tarjoilee herkkuja kauden raaka-aineista ja ottaa vastaan myös pöytävarauksia.

Varaukset
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

Ruokalista
www.piritta.fi

Tuotanto ja tiedustelut
Saura Ohjelmapalvelu Oy
www.sauraohjelma.com
johanna@sauraohjelma.com

laura@sauraohjelma.com