Iholla Saima Hyökki, haapoja & illmari kollektiivi

27.1.2018 klo 18–23, Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki

Vuoden ensimmäisellä Iholla-klubilla Café Piritassa kuullaan uutta musiikkia monessa muodossa — lavalla laulaja-lauluntekijä Saima Hyökki ja folk-räp-poppoo haapoja & illmari kollektiivi.
https://www.facebook.com/events/157374571560320/

Saima Hyökki (Rajaton, Lauluyhtye Viisi) on laulumusiikin tekijä, jonka pöytälaatikkoon kirjoitetut tekstit alkoivat viime vuonna löytää säveliä ympärilleen ja päätyivät lopulta lauluiksi. Lauluissa sukelletaan ihmisvilinään ja eksytään arjen sokkeloihin, iloitaan pienistä ihmeistä ja huokaillaan sydämen kolhuja. Saiman sydän sykkii lauluyhtyeille; hän on kouluttanut useita yhtyeitä ja tehnyt lukuisia lauluyhtyesovituksia. Tällä kertaa lauluharmoniat on kuitenkin siirretty taka-alalle ja Saima luottaa vain omaan ääneensä kertoen omia tarinoitaan ja laulaen omia laulujaan. Aivan yksin hän ei kuitenkaan ole, sillä Iholla-klubilla hänen kanssaan soittavat huippumuusikot Timo Alakotila (piano), Jussi Kontinen (kitara) ja Tero Tuovinen (basso).

haapoja & illmari kollektiivi yhdistää räppiä ja urbaania nykykansanmusiikkia konekomppeihin sekä Helsingin äänimaisemiin. Folk-räpiksikin luonnehditussa musiikissa menneiden runoajien sanasto ja nykyihmisen katsantokanta juontuvat yhteen sanaseppä illmarin käsittelyssä. Sävellyksissä kaikuvat vaikutteet niin kansanmusiikista, indiepopista kuin konemusiikistakin. Vanhat kansansoittimet hengittävät uutta elämää nykypäivän runolaulun imussa. Kollektiivin toinen levy Uusi maailma ilmestyi syksyllä 2017. Iholla-klubin lavalle nousevat Mikko H. Haapoja (laulu, jouhikot, koneet), illmari (räp, spoken word), Amanda Kauranne (laulu, luupperi) sekä Lukas Kristo (harmooni, piano).

Iholla-musiikkiklubi järjestetään kerran kuussa Cafe Pirittassa Hakaniemen Tokoinrannassa meren äärellä. Klubilla kuullaan aitoa ja ilmaisuvoimaista folkia, etnoa, jazzia ja vokaalimusiikkia, nousevia tähtiä ja lahjakkuuksia marginaalista. Café Piritta tarjoilee herkkuja kauden raaka-aineista ja ottaa vastaan myös pöytävarauksia.

Liput (ennakkoon / ovelta):
12 / 15 € aikuiset
10 / 13 € Iholla-tulitikkuaskilla, KKV:n jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
6 / 7 € lapset (2-12 vuotta)
Pääsymaksu sisältää eteispalvelun.
Liput: https://iholla.tapahtumiin.fi/fi/

Varaukset
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi
varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

Ruokalista
www.piritta.fi

Tuotanto
Saura Ohjelmapalvelu Oy
www.sauraohjelma.com

Tiedustelut
johanna@sauraohjelma.com

laura@sauraohjelma.com