Iholla-klubilla Janne Ojajärvi ja Suden Aika levynjulkkarit

30.12.2017 klo 18-23.30, Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki. Hakaniemi, Tokoinranta

SUDEN AIKA
Suden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden Aika on perinteen kantaja. Musiikissa yhdistyy uusi ja vanha, ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen kansanmusiikkiperinteeseen pohjautuvan musiikin säveltää yhtye itse, teksteinä vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista; jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan – absoluuttista oikeaa tulkintaa ei ole. Suden Aika tekee merkittävää työtä vaaliessaan tätä rikasta suomalaista perintöä. Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta käytössä on paljon myös erilaisia instrumentteja: kanteleita, moraharppua, kansanomaisia huiluja, shamaani- ja udu-rumpua sekä sormipianoja. Suden Aika -yhtyeen tuorein jäsen Karoliina Kantelinen tuo yhtyeen saundiin entistä enemmän voimaa, juurevuutta ja kirkkautta. Etnomusikologi ja muusikko Karoliina Kantelinen tunnetaan oman vahvan soolouransa lisäksi mm. Värttinä ja Ketsurat-yhtyeistä.
Karoliina Kantelinen,
Katariina Airas,
Liisa Matveinen,
Veera Voima.

JANNE OJAJÄRVI
Janne Ojajärvi on kansanmusiikin maailmassa hyvin tunnettu moni-instrumentalisti, sekatyöläinen, kokeilija sekä lukuisten monitaiteellisten projektien ja yhtyeiden puuhamies ja luova voima. Konsertissaan Janne Ojajärvi sukeltaa bluesin kautta yläsävelien ja muinaisien mielenmaisemien maailmaan ja luo huuliharpuilla, erilaisilla pitkähuilulla, omilla sävellyksillään ja laulullaan muuntuvia ja hengittäviä rytmikudoksia. Mukanaan hänellä on teollistumisen ajan luomus – huuliharppu. Turpahöylän teollistuneen soinnin vastapainoksi esityksessä kuullaan myös pitkähuilua ja kurkkulaulua, joiden sointi myötäilee luonnonsävelasteikkoa. Tässä konsertissa teollinen ja esiteollinen sointimaailma kohtaavat arkaaisten ja modernien äänimaailmojen dialogissa.
Iholla-klubilla Jannea kuullaan myös Suden ajan biiseissä vierailijana.

TUULETAR
Lisäväriä iltaan tuo vocal folk hop -yhtye Tuuletar, jonka uusi video Odotan julkaistaan vuoden viimeisellä Iholla-klubilla. Videon on ohjannut Helena Sorvali ja se on kuvattu sekä Helsingissä että Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa. Video julkaistaan digitaaliseen levitykseen uudenvuoden aattona, joten Pirittassa pääsee tuotoksen kokemaan ensimmäisenä. Julkaisun yhteydessä myös artistihaastattelu. Haastateltavana ohjaaja Helena Sorvali sekä Tuuletar-yhteen laulaja Sini Koskelainen ja beatboxaaja Venla Ilona Blom.
Tuulettaren omaleimainen soundi, erottuvat biisit, vahva visio ja huikaiseva lavaesiintyminen ovat hurmanneet yleisön ympäri maailman. Juuri nyt Tuulettaren biisi Alku leviää maailmalle Game Of Thronesin DVD-trailerin tunnusmusiikkina.
Vuodenvaihteen Iholla-klubilta Tuuletar jatkaa Intian merkittävimmälle Sur Jahan -maailmanmusiikkifestivaalille. Yhtye on kutsuttu Kalkuttaan ja Goalle yhdeksi kuudesta pääesiintyjästä, sekä festivaalin historian ensimmäisenä suomalaisena esiintyjänä että ensimmäisenä a cappella -kokoonpanona.

Iholla-klubi on Hakaniemen Tokoinrannan Cafe Pirittassa kuukausittain toimiva musiikkiklubi, joka esittää aitoa elävää musiikkia, missä suuri arvo annetaan luonnolliselle ihmisäänelle, akustisille soittimille ja musiikille, jossa näkyy ja kuuluu esittäjänsä käden jälki omintakeisella tavalla.
Iholla-klubi on genre-sitoutumaton, mutta fokuksena on tarjoilla folk, etno, jazz ja maailmanmusiikin nousevia tähtiä sekä värikkäässä marginaalissa musiikkia tekeviä, kansainvälisiin levy-yhtiöihin signaamattomia ja suurten koneistojen määräysvallalta toistaiseksi välttyneitä lahjakkuuksia. Myös vokaalimusiikki ja ilman instrumentteja tehtävä yhtyelaulu- ja kuoromusiikki on parhaimmillaan vahvasti väreilevää ja siksi Iholla-klubi tuotannon sydäntä lähellä.
Klubilla keskitytään kuuntelemaan vahvoja emootioita, jotka tunkeutuvat ihon pinnan alle tai parhaassa tapauksessa jäävät iholle viipymään vielä musiikin loputtua. Tästä kihelmöivästä ajatuksesta luontevasti juontuu myös klubin nimi, Iholla. Klubia tuottaa Saura Ohjelmapalvelu.
Tervetuloa nauttimaan aidosta livestä, hyvästä ruoasta ja juomasta merelliseen ympäristöön Café Pirittaan, ravintolaan, joka on kahteen suuntaan avautuvan helsinkiläisen kulttuurimaiseman ympäröimä.
Lipunmyynti alkaa ovella klo 18. Lipun hinta on 12 €, Iholla tikkuaskilla saa kahden euron alennuksen, 2-12 vuotiaat puoleen hintaan. (sis. narikan)
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

@ihollaklubi #ihollaklubi johanna@sauraohjelma.com