Fest Afrika

3.–9.7.2017, Tampere

XVI Fest Afrikan ohjelma julki – luvassa Suomen afromusiikin ykkösnimiä neljältä vuosikymmeneltä ja pääesiintyjänä madagaskarilainen Damily

Suomen suurin ja vanhin afrikkalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin keskittynyt tapahtuma Fest Afrika järjestetään Tampereella kuudennentoista kerran 3.–9.7.2017. Festivaali kokoaa yhteen kansainvälisiä tähtiartisteja sekä Suomessa pitkään vaikuttaneita afrikkalaisen musiikin huippunimiä.

Festivaalin pääesiintyjänä Tampereen Klubilla perjantaina 7.7. konsertoi korkeatempoisen tsapiky-musiikin legenda Damily Madagaskarilta. Samana iltana lavalle nousee myös Liwata’s Afro Review. Yhtye koostuu afromusiikin Suomen pioneereista.

Senegalissa suosittua mbalax-musiikkia soittava ja jo vuodesta 1992 lähtien toiminut Galaxy tekee paluun keikkalavoille Fest Afrikan toisessa pääkonsertissa lauantaina 8.7. Illan toisena yhtyeenä nähdään beniniläis-suomalainen Helsinki-Cotonou Ensemble, joka on viime vuosina valloittanut yleisöjä niin Suomessa kuin maailmalla.

Pääkonserttien lisäksi festivaalin ohjelmaan kuuluu myös muita konsertteja ja tapahtumia, kuten työpajoja, afrikkalainen tori sekä ohjelmaa lapsille. Tarkempi ohjelma on julkaistu festivaalin www-sivuilla osoitteessa www.festafrika.net.