Bulgarialaisen laulun korukurssi

4.5. klo 18:45–5.5.2018 klo 13:30, Käpylän musiikkiopiston kamulinja, Käpylänkuja 1, Helsinki

Bulgarialaisen laulun korukurssi.
Opetuspäivät ja -ajat:
pe 4.5 klo 18.45–20.15
la 5.5. klo 12.00–13.30
Opettaja: Emmi Kujanpää
Kurssimaksu: 55€
***HUOM! Kurssi on täynnä! Voit ilmoittautua vielä varasijalle!***
>> Ilmoittaudu tästä https://goo.gl/forms/VORqhtQRKgRxtGlp2

Bulgarialaisen laulun kurssilla tutustutaan erilaisiin bulgarialaisen kansanlaulun koristelu- eli ornamentointitapoihin. Kurssi järjestetään kysynnän perusteella ja on suunnattu jo kokemusta omaaville laulajille ja laulun harrastajille tyylilajista riippumatta.

Bulgariassa on seitsemän kansanmusiikin perinnealuetta, jotka eroavat toisistaan muun muassa laulun koristelujen osalta. Erilaisia koristelutapoja opetellaan harjoitusten ja harjoituksiin liittyvien laulujen avulla. Tutuksi tulevat mm. puolisävelaskelvibrato, tresene (muistuttaa vienankarjalaista joikua), kurkkuvibrato ja rodopivuoriston alueen korut (ks. YouTube: Malka moma/Little Girl).

Laulut ovat yksi- ja kaksiäänisiä perinnesävelmiä sekä moniäänisiä sovituksia.

Tervetuloa tutustumaan korujen kiehtovaan ja ilmaisua rikastuttavaan maailmaan!

Emmi Kujanpää on bulgarialaiseen lauluun perehtynyt kansanmuusikko (MuM), joka on opiskellut laulua Plovdivin musiikkiakatemiassa ja työskennellyt aktiivisesti bulgarialaismuusikoiden kanssa. Kujanpää on perustanut yhtyeet Finno-Balkan Voices ja Celenka ja opettaa tällä hetkellä bulgarialaista laulua Taideyliopistossa sekä Kukuvitsa-lauluyhtyeelle. http://www.emmikujanpaa.blogspot.fi

kamu@kmo.fi