Anne-Mari Kivimäki & Palomylly

Pe 7.12. klo 19.00, Savonlinnan kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna

Anne-Mari Kivimäki konsertoi hypnoottisen haitariripatskan viemänä marras-joulukuussa 

 

Vuoden artistipalkinnon Etnogaalassa 2017 voittanut Anne-Mari Kivimäki kiertää loppuvuodesta Palomylly-trionsa kanssa Suomen konserttilavoja. 

 

Anne-Mari Kivimäki & Palomylly soittaa sielunmaisemia Karjalan tanssimailta. Yhtye tulkitsee ja tunnelmoi musiikkia Kivimäen uudelta Ilja-albumilta, joka on vastaanotettu hyvin mediassa: 5 tähteä mm. Nordis Magazin(DE) sekä sanomalehti Ilkka. 

 

Ilja-albumi päättää Suistamo-sarjan ja samalla Kivimäki jättää jäähyväiset Suistamo-työn tutkimuksen kohteelle karjalaiselle tarinankertoja, haitarinsoittaja Ilja Kotikalliolle (1894–1961). Suistamo-sarja oli osa Kivimäen tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, jossa hän tutki 1900-luvun alun rajakarjalaista musiikkielämää ja kulki Ilja Kotikallion tarinoiden siivittämänä luoden monitaiteisen Suistamo-konsertti- ja levysarjan. 

 

Suistamo on minulle mielentila, joka koostuu arkistonauhoista, Karjalan matkoista, rosoisesta soundista, historiasta, mielikuvista, kaipauksesta ja ihmisistä, joiden kanssa olen työskennellyt Perinnelaboratoriossani.” kertoo Anne-Mari Kivimäki  


Anne-Mari Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteellisia soivia taideteoksia ja luonut oman soittotyylin, nykykarjalaisen haitari-trancen. Kivimäen mukana kiertueella soittavat kansanmusiikin ja jazzin huippunimet kontrabassotaiteilija Ville Rauhala ja viulumestari Piia Kleemola. 

 

Konsertit:

Pe 23.11. Kulttuurikeskus Kirnu, Haapavesi 

Su 25.11. Palokan Pelimannitalo, Jyväskylä

Ke 28.11. Still Standing Tapas & Wine, Seinäjoki 

Pe 30.11. Keravan kirjasto, Kerava 

To 6.12.   Itsenäisyyspäivän juhla, Pirkkala

Pe 7.12.   Savonlinnan Kulttuurikellari, Savonlinna

La 8.12.   Kitee-sali, Kitee

Ke 12.12. Perinnearkkuklubi, Helsinki 

To 13.12. Rahvaanmusiikin kerho, Tampere

Pe 14.12. Ravintola Pelimanni, Kaustinen

La 15.12. Korkea Tammi, Köyliö

Su 16.12  Sibelius-museo, Turku

Pe 21.12. Tuba, Oulu

Pe 28.12. Iholla-klubi, Helsinki

 

 

Lisätiedot:

Folk Extreme:

Silja Palomäki

[email protected]

 

www.annemarikivimaki.fi
www.facebook.com/kivimakiannemari

Musiikkivideo: https://youtu.be/7QwdcvQ3jmY