Äetsän kansanmusiikkitapahtuma

2.2 klo 12- 3.3 klo 16.00, Sastamala, Kinnalan Koukku, Haapaniementie 21

Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa juhlitaan tällä kertaa teemalla ”Pidot pirtissä”. Tapahtuma palaa vuonna 2019 tavallaan juurilleen, kun koko tapahtuma järjestetään Kinnalan Koukulla. Kinnalan Koukku on satoja vuosi vanha tila Kinnalan kylässä. Äetsän kansanmusiikkitapahtuman järjestää Sastamalan Opisto ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut.

 

Tämän kertainen Äetsän kansanmusiikkitapahtuma juhlistaa perinteisiä länsisuomalaisia pitoja ja kurssit ja konsertit ovat tämän teeman mukaiset.

Kursseja on tuttuun tapaan laulajille ja soittajille sekä tanssijoille. Kurssit järjestetään lauantaina ja sunnuntaina. Laulukurssia pitää Ilona Korhonen, soittokurssia Joonas Ojajärvi ja tanssikurssia Timo Saari. Kaikilla kursseilla on tänä vuonna teemana kansanmusiikki ja -tanssi vuoden teeman pidot pirtissä mukaisesti. Kursseille on ennakkoilmoittautuminen: www.sastamalanopisto.fi

 

Konsertti klo 19.00 Kinnalan Koukussa:
Lauantain konsertissa pääesiintyjänä on MÄSÄ DUO
Madventuresin Mad music maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo on perustettu vuonna 2014. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta ja anna etelä-pohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.
MäSä-Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla etelä-pohjalaisella otteella. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella.

 Taiteellinen johtaja Petra Käppi: [email protected], 050 308 42491

Aikataulut ja tiedot kursseista: Mervi Haapanen: [email protected], 050 567 5822