Virkkunen, Lotta

Ota yhteyttä:

Virkkunen, Lotta
+353-87-1247275
Yleiskuvaus

Olen monipuolinen ja muuntautumiskykyinen muusikko, joka rakastaa sukkuloida eri genreissä ja rikkoa niiden rajoja. Alun perin olen hankkinut klassisen koulutuksen Tampereen konservatoriossa (AMK), jota vein pidemmälle opiskellen barokkiviulun soittoa Sibelius-Akatemiassa. Samoihin aikoihin kuvioihin tuli mukaan myös pohjoismainen kansanmusiikki, jota sain opiskella upeiden muusikoiden johdolla mm. Sibelius-Akatemiassa sekä Kungliga Musikhögskolanissa Tukholmassa. Suurin intohimoni kamukentällä on kuitenkin irlantilainen musiikki ja tanssi, joita lähdin opiskelemaan Irish World Academyyn Irlantiin, ja jossa viimeistelen parhaillaan MA in Irish Traditional music Performance -tutkintoa.

Urani olen luonut esiintymällä mm. erilaisissa Irlantilaisisa show'issa muusikkona ja tanssijana. Lisäksi klassisen viulistin tehtävät, sekä monituisissa bändeissä soittaminen työllistävät minua.

Ominta aluettani musiikintekijänä on mm. FolkBarokki, jossa pääsen yhdistelemään kansanmusiikkia ja barokkimusiikkia. Lisäksi kirjoitan omaa jazz-folk-vaikutteista musiikkiani, jossa teksteinä kuullaan mm. sekä suomalaisia että irlantilaisia runoilijoita.

Aloitin irlantilaisen tanssin 2001 ja olen siitä asti treenannut ammattiopettajien johdolla Suomessa ja ulkomailla. Olen tehnyt pitkäjänteistä ja näkyvää työtä Suomessa irkkutanssin parissa, ja 2009 perustin suomen ensimmäisen irlantilaisen tanssin koulun, jossa on TCRG-opettaja Dublinista, myöskin ensimmäinen laatuaan Suomessa. Olen myös ahkerasti luonut erilaisia irlantilaisen tanssin esityksiä, jotka ovat saaneet merkittäviä apurahoja mm. Wihurin Säätiöltä ja Taiteen Keskustoimikunnalta.

Erityisosaaminen

Irlantilainen tanssi - esitykset, opetus ja koreografiat.

Äänitteet, tapahtumat, ym.

Paul Creane & The Changing Band

Musiikki-/tanssityylit

Irlantilainen tanssi, kelttimusiikki, pohjoismainen ja eurooppalainen kansanmusiikki, klassinen musiikki, kevyt musiikki.

Esiintymisvalmius

Esiinnyn muusikkona tai tanssijana mielelläni missä tahansa tilaisuudessa. Viulumusiikki tai irlantilanen tanssi sopii hyvin ohjelmanumeroksi tai taustalle häihin sekä erilaisiin juhliin ja yritysten tilaisuuksiin.

Toimin seuraavissa rooleissa
Koreografi - Choreographer -Koreograf
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Tanssija - Dancer - Dansare
Instrumentit

Viulu, piano, alttoviulu, laulu, irlantilainen tanssi.

Opetusalat

Viulu, irlantilainen tanssi, musiikin teoria, yhtyesoitto (klassinen musiikki ja kansanmusiikki).