Rounakari, Tuomas

Ota yhteyttä:

Rounakari, Tuomas
Yleiskuvaus

Tuomas Rounakari on viulisti, säveltäjä ja etnomusikologi. Hän on opiskellut New Yorkissa, New School University:ssä ja valmistunut Helsingin yliopistosta (FM). Hän tekee taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa.

Rounakari on tutkinut suomalais-ugrilaisten ja arktisten alueiden kansojen rituaalista musiikkia yli 20:n vuoden ajan. Hän on tehnyt sekä tutkimuksellista kenttätyötä että taiteellista yhteistyötä hantien parissa Siperiassa. Rounakari on arktisten alkuperäiskansojen kanssa ainutlaatuista yhteistyötä tekevän teatteriryhmä Ruska Ensemblen perustajajäsen.

Rounakari on erikoistunut karjalaisiin itkuvirsiin ja on Äänellä itkijät Ry'n kouluttajana opettanut yli tuhat suomalaista tekemään omia itkuvirsiään. Vuodesta 2017 lähtien Rounakari myös konsultoi irlantilaisen itkuvirsiperinteen elvytyshanketta University College Cork:ssa.

Rounakarin taiteellinen työ on tutkivaa, perinteitä kunnioittavaa ja uutta luovaa. Katoavien perinteiden tutkimus ja elvyttäminen uutta luomalla on hänen työnsä punainen lanka. Viulistina hänet tunnetaan parhaiten Shamaaniviulu sooloesityksestään, jonka johdosta media viittaa häneen usein shamaaniviulistina. Vuodesta 2012 lähtien Rounakari on ollut folk-metal yhtye Korpiklaanin viulisti, jonka johdosta hän on Suomen aktiivisimmin ulkomailla esiintyviä viulisteja.

www.facebook.com/shamanviolin

Erityisosaaminen

itkuvirret, arkaainen kansanmusiikki, shamanismi, elokuvasävellys, näyttämömusiikki, orkestraatio ja orkesterin johto

Musiikki-/tanssityylit

alternative violin, kansanmusiikki, maailmanmusiikki, improvisaatio, rock, metal, free jazz

Esiintymisvalmius

Shamaaniviulu
Korpiklaani
Ohtoni
Karhunpeijaiset

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

Viulu, laulu, ning-juh, narkas-juh, omatekoiset soittimet, kapellimestari

Opetusalat

Itkuvirret, improvisaatio, yhteissoitto, pohjoisten kansojen šamanistinen musiikkiperinne, sävellys ja sovitus, tuntiopettaja (Sibelius-Akatemia, Centria Amk)