Pulkkinen, Outi

Ota yhteyttä:

Pulkkinen, Outi
+358-45-6723239
Yleiskuvaus

Outi Pulkkinen on laulaja, äänitaiteilija, jouhikonsoittaja ja musiikin opettaja, joka tekee tällä hetkellä taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle otsikkonaan “Sileän tilan laulu”. Tutkimuksen pääkohteet ovat improvisaatio, vanha aikakäsitys ja tunnemuisti.

Pulkkinen sai 1980-luvun alkupuolella musiikillisen koulutuksensa lähinnä sellonsoittajana ja kuorolaulajana Savonlinnan musiikkiopistossa. Ensikosketus kansanmusiikkiin tuli Savonlinnan Taidelukiossa, josta tie vei Helsingin konservatorion kautta Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle vuonna 1990. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1999 pääaineenaan laulu. Jo opiskeluaikoinaan eri kulttuurien laulutekniikoiden lisäksi hän perehtyi erityisesti improvisaatioon.

Soolokonserteissaan Outi Pulkkinen on esittänyt omaa musiikkiaan laulamalla ja soittamalla jouhikkoa, toisinaan myös yhdistäen live-luuppaukseen eli esitystilanteessa äänittämiseen. Taiteellisen jatkotutkinnon aloittamisen jälkeen sooloesiintymiset ovat painottuneet enemmän improvisaatioon ja kalevalamittaisiin pitkiin meditatiivisiin runolauluihin ja jouhikkoperinteeseen.

Pulkkinen on toiminut säveltäjänä ja esiintyjänä lukuisissa yhtyeissä, nykytanssiesityksissä, improvisaatioryhmissä ja musiikkiproduktioissa. MeNaiset -yhtyeen lisäksi tätä nykyä toimiva kokoonpano on Duo Outi Pulkkinen & Jouko Kyhälä, joka sekä konsertoi että on tehnyt musiikkia moniin tanssiesityksiin.

Muusikontöiden lisäksi Pulkkinen on toiminut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston opettajana 90-luvun alkuvuosista.

Erityisosaaminen

Runolaulu, arkaainen jouhikkotanssisoitto, kahden tunnin runolaulu-jouhikkosoolokonsertit, ennalta suunnittelemattomat esitykset, äänen, liikkeen ja puheen yhdistäminen improvisaatiossa

Julkaisut, teokset ym.

Hiien hivuksista – Jouhikko Music from Finland KICD 82, 2003
MeNaiset & Toorama: Mastorava, MNCD 1 2001
IMA-C: IMA-C, JUMI 002 2000
Outi Pulkkinen ja Jouko Kyhälä: Intiimiä ajatustenlukua JUMI 0011999
MeNaiset: MeNaiset, KICD 37 1995
Outi Pulkkinen: And All the Paths Ended. JUMI 006, 2011
Outi Pulkkinen: Myyty neito. JUMI 005, 2010
MeNaiset: Kelu, AANIA 19, 2010

Musiikki-/tanssityylit

Perinteinen, arkaainen, improvisatorinen, meditatiivinen kansanmusiikki, omat laulu-jouhikkosävellykset, suomalais-ugrilainen laulumusiikki, ääni-improvisaatio, vapaa improvisaatio, fuusio konemusiikin kanssa

Esiintymisvalmius

Soolokonsertit ym. -esiintymiset, duokonsertit esim. Jouko Kyhälän kanssa, MeNaiset-yhtyeen kanssa, improvisoidut esitykset, klubit yms.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

Ihmisääni, jouhikko

Opetusalat

Kansanlaulu hyvin laaja-alaisesti, äänenkäyttö, jouhikonsoitto, improvisaatio, ilmaisu, kansanmusiikin teoria ja -säveltapailu