Pentikäinen, Pekka

Ota yhteyttä:

Pentikäinen, Pekka
+358-400-507242
Yleiskuvaus

Pekka Pentikäinen kuuluu Sibelius-Akatemiasta valmistuneiden nykykansanmusiikin tekijöiden konkarisarjaan ja on pitkän uransa aikana toiminut monenlaisissa tehtävissä niin musiikin kuin teatterin ja oopperankin saralla. Pekalta luonnistuvat niin 2- ja 5- rivisen haitarin pelimannityyli, nykykansanmusiikki uusine sävellyksineen kuin viihteellinen haitarimusiikkikin sekä yksin että erilaisissa kokoonpanoissa.
Ominta aluetta on myös instrumentti- ja yhtyeopetus sekä säveltäminen ja sovittaminen. Pekka toimi myös 2,5 vuotta Suomen Kansanmusiikkiliiton kyläpelimannina hankkeessa, jossa keskityttiin mm. kansanmusiikin tutuksi tekemiseen kouluissa.
Pekan luottosäestettäviin kuuluvat mm. iskelmätaivaan kiintotähdet Vieno Kekkonen ja Pirkko Mannola. Myös suosittu 20-jäseninen tanssiorkesteri ja kaksinkertainen pelimanniyhtyeiden Suomen mestari Espoon pelimannit soittaa Pekka Pentikäisen johdolla.

Julkaisut, teokset ym.

Mm. 2007 Kannas (PEPE 001), 2005 Tanssitaanko - Får jag lov? (ESPEL 1105), 2000 Mr. Mäläskä (IMU-CD 002), 1994 Pirnales - Parasta ennen (OMCD 60).

Äänitteet, tapahtumat, ym.

Julkaisut:

Mukavia kappaleita kaksiriviselle I
Mukavia kappaleita kaksiriviselle II
Kamupolska

Musiikki-/tanssityylit

Laaja-alainen kansanmusiikki, viihdemusiikki laidasta laitaan.

Esiintymisvalmius

Aina valmiina joka lähtöön! Säestykset, yritys- ja yksityistilaisuudet, duokonsertit, koulukonsertit sekä erilaiset tanssiorkesterit.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

1-, 2- ja 5-rivinen haitari, kontrabasso

Opetusalat

Instrumenttiopetus, pelimanniryhmät, orkesterit ja työpajat