Oskala, Suvi

Ota yhteyttä:

Oskala, Suvi
Suvi Oskala
Yleiskuvaus

Viulisti-laulaja Suvi Oskala on monipuolinen muusikko, opettaja ja musiikkialan sekatyöläinen. Uransa aikana hän on esiintynyt laajasti niin Suomessa kuin ulkomailla erilaisten kokoonpanojen kanssa. Tällä hetkellä hän musisoi aktiivisesti yhtyeissä Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala ja SO III. Oskalan taiteellisen työskentelyn keskiössä on viisikielisen viulun ja lauluäänen uusien soitto- ja laulutekniikoiden kehittäminen ja luova käyttö, instrumenteilla samanaikaisesti musisointi sekä kehittyminen improvisoivana ja säestävänä soittajana. Esiintyvänä taiteilijana hän haastaa osaamisensa rajoja projekteissa, joiden musiikillinen sisältö vaihtelee avantgarde- improvisoinnista perinteiseen pelimannimusiikkiin.

Yhtyetyöskentelyn lisäksi Suvi Oskala on ollut mukana monissa taidegenrejen rajoja haastaneissa projekteissa. Vuonna 2006 valmistuneen 'Nainen joka harjoitteli luolassa - visuaalinen soolokonsertti' -esityksen työryhmän kanssa Oskala on toteuttanu kaksi muutakin esitystä ('Ma-te-ma-tiik-kaa hi-tau-dest-ta' 2010 ja 'Klaustrofunktionalismi' 2013). Näissä kaikissa esityksissä Oskala on ollut lavalla niin muusikkona kuin esiintyjänä. Suvi Oskala myös säveltää ja sovittaa materiaalia kaikkiin projekteihinsa.

Taiteellisen uransa lisäksi Suvi Oskala toimii kansanmusiikin tuntiopettajana Pakilan musiikkiopistossa, sisällöntuottajana ja opettajana Sibelius-Akatemian kehittämiskeskuksen verkko-opetusmateriaalien kehityshankeessa. Musiikin maisteriksi Oskala valmistui Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2010 pääaineinaan viulu ja laulu.

Julkaisut, teokset ym.

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala: Piilokisa (Nordic Notes, cd-levy)
SO III: Käytävän päässä (Suvi Sounds 2017, digi-EP)
SO III: Muuttonaurujen parvia (Suvi Sounds 2014, cd-levy)
Piia Kleemola & co: Fiddle Feast (Siba Records 2012, cd-levy)
Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala: Tyttörinki (Suvi Sounds 2012, cd-levy)
Pelios: Gourmet! (Suvi Sounds 2012, cd-levy)
Soolo (Suvi Sounds 2012, cd-levy)
Polka Chicks (Ääniä Records, 2009, cd-levy)
Avertere (Plastinka Records, 2008, cd-levy)
Auvo Kvartetti - Auvo Quartet (2006, cd-levy)

Musiikki-/tanssityylit

Suomalainen ja ruotsalainen kansanmusiikki, improvisaatio yms.

Esiintymisvalmius

Konsertit, tanssit, yksityiset juhlat yms.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sanoittaja - Songwriter - Sång skrivare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

viisikielinen viulu ja laulu.

Opetusalat

Voin opettaa kansanmusiikkia niin instrumentalisteille kuin laulajillekin sekä erilaisille yhtyeille. Erityisosaamistani on jousisoittimilla säestämisen opettaminen.