Ojajärvi, Janne

Yleiskuvaus

Janne Ojajärvi (s. 1986) työskentelee kansanmusiikin, säveltämisen, opettamisen ja improvisaation parissa Helsingin seudulla. Hän opiskelee parhaillaan musiikkipedagogiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Janne valmistui keväällä 2011 ääni-suunnittelun ja -tekniikan asiantuntijaksi Karelia-ammattikorkeakoulusta Joensuusta.
Janne on helposti erilaisista projekteista innostuva joka lataa tarvittaessa esityksiin mukaansatempaavaa energisyyttä tai rauhallista viileyttä.

Janne esiintyy sekä solistina, että erilaisissa kokoonpanoissa mm. Paja, Trio Beoir, Trio Overtune ja Futuurivire sekä monissa projekteissa.

Janne opettaa huuliharpun soittoa yksilö- ja ryhmäopetuksena kaikentasoisille harpisteille. Janne opettaa lukuvuoden 2014-2015 huuliharppuryhmiä Käpylän musiikkiopistossa.

Erityisosaaminen

Vahvimpina työkaluina laulu ja huuliharppu. Valmius sopeutua erilaisiin musiikillisiin tilanteisiin. Äänitekniikan hyödyntäminen soinnin tukena sekä osana musiikillista ilmaisua.
Akustisen musiikin äänentoisto ja äänitys.

Äänitteet, tapahtumat, ym.

Möhkön yksinäinen -vaelluskuunnelma. Äänisuunnittelija, kesä 2010, Ilomantsi.
Joensuun Yliopiston Kuoro - "Rakkaudesta Laulu". Äänitys, miksaus, masterointi, syksy 2009, Joensuu.
"Sanansaattaja"-elokuvan foley-äänitys, 2008-2009
Tanssiteatteri Syrjän "Halla" -esitykset 24.3.2012-31.10.2012. Äänisuunnittelija/-teknikko.

Musiikki-/tanssityylit

Suomalainen ja ruotsalainen perinnemusiikki, mongolialainen perinnemusiikki, loitsurunous, sävelletty ja sovitettu kansanmusiikki, vapaa improvisaatio karjalaisesta tyylistä siperialaiseen shamanismiin ja pohjoismaisen pelimannimusiikin kautta pop/rock-musiikkiin ja bluesiin.

Esiintymisvalmius

Ohjelmisto tilanteen mukaan. Yksin, duolla tai yhtyeellä. Konserttisalit, klubit, festivaalit, yksityistilaisuudet, tanssit, häät, hautajaiset, katusoitto, säestäminen. Sävellys esimerkiksi tanssi-, teatteri- ja nukketeatteriprojekteihin.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Ääniteknikko - Sound technician - Ljud tekniker
Muu
Äänisuunnittelija, valokuvaaja
Instrumentit

Huuliharppu, laulu, pitkähuilu, kurkkulaulu, harmooni, piano, cajon, munniharppu, ohjelmointi

Opetusalat

Huuliharppu, laulu, pitkähuilu, kurkkulaulu, improvisaatio, kurssit, huuliharppukurssit