Metsä, Tytti

Ota yhteyttä:

Metsä, Tytti
Tytti Metsä
Yleiskuvaus

Tytti Metsä on kansanmuusikko: laulaja, jouhikonsoittaja ja lauluntekijä, kansanmusiikin opettaja ja musiikin varhaiskasvattaja. Metsä musisoi eri kokoonpanoissa ja soolona kansanmusiikin sekä lastenmusiikin saralla. Metsä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 2006.

”Suurimpia vaikuttajia ovat läheiset ystäväni, perheeni, sekä loistavat muusikot joiden kanssa minulla on ollut ilo työskennellä.”

Erityisosaaminen

Metsä puhuu sujuvasti englantia ja ruotsia ja auttavasti ranskaa. Hän leipoo aivan mahtavaa tyrni-sacherkakkua ja laittaa muutenkin hyvää ruokaa.

Julkaisut, teokset ym.

Hiien Hivuksista – Jouhikko Music from Finland. Kansanmusiikki-instituutti 2003.
Paukkumaissi: Paukkumaissi. Kiima-levyt 2006.
Paukkumaissi: Popkornitorni. EMI 2008.
Lähtekäämme metsään. Provisual/Hytinä-levyt 2010.

Musiikki-/tanssityylit

Metsä on säveltänyt musiikkia sirkus- ja tanssiteatteriesityksiin, kuten Kaneliontti (2008) ja Hujan Hajan (2009). Tällä hetkellä Metsän aktiivisin kokoonpano on trio Ketunrita Sonja Korkmanin ja Kirsi Vinkin kanssa. Metsän sävellyksiä voit käydä kuuntelemassa vaikka täällä: www.myspace.com/tyttimetsa. Soolokeikoillaan Metsä esittää omia biisejään laululla ja jouhikolla.

Esiintymisvalmius

Metsä esiintyy mieluiten klubeilla, konserttisaleissa, kouluissa, päiväkodeissa, häissä ja erilaisilla festivaaleilla.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Sanoittaja - Songwriter - Sång skrivare
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Tuottaja - Producer - Producent
Instrumentit

Laulu, jouhikko, piano, harmooni.

Opetusalat

Tytti Metsä on toiminut muskariopettajana Kansanmusiikkiopistolla vuodesta 2003. Kansanmusiikkiopisto liittyi 2009 Käpylän musiikkiopistoon Kansanmusiikkiosastoksi, jossa Tytti opettaa myös kamu-pianonsoittoa sekä vapaata säestystä. Tytin kamumuskari sijaitsee Käpylässä Karjalatalolla.

Tytti Metsä opettaa myös kansanlaulua ja äänenkäyttöä. Hän on pitänyt monituisia lyhytkursseja mm. Kansanmusiikkiopistolla, Haapaveden folk-kursseilla ja Ala-Könni-opistossa.