Lahti, Sirpa

Ota yhteyttä:

Lahti, Sirpa
Yleiskuvaus

RIPEÄSTI, ROHKEASTI, RAKKAUDELLA
– Marjatta & Kaisa

Maetka on uudenlainen konsepti, joka toimii monipuolisesti tapahtumien, viestinnän ja kulttuurin laajalla kentällä. Maetkan ideana on auttaa festivaalijärjestäjiä, artisteja, yrityksiä, kuntia, tai vaikka yksityisiä ihmisiä erilaisissa kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyvissä hankkeissa. Maetka on joustava, ketterä ja nopea.

Oletko järjestämässä festivaaleja, kaipaatko apua kesäteatterin tuottamisessa tai kiertueen järjestämisessä? Etsitkö konsertti-, ryhmä- tai ilmoitusmyyjää? Mietitkö lähtemistä kotimaisille tai kansainvälisille messuille? Tarvitseko apua viestinnässä, markkinoinnissa, rahoituksen hankkimisessa tai projektinhallinnassa? Kaipaako kuntasi, yrityksesi tai yhteisösi apua tapahtumien organisoimisessa? Maetka auttaa mielellään niin isojen kuin pientenkin tarpeidesi kanssa. Maetka on valmis vastaamaan nykypäivän kulttuurikentän jatkuvasti muuttuviin haasteisiin. Yhteistyö räätälöidään jokaisen asiakkaan todellisten tarpeiden mukaisesti.

Sirpa on kokenut ja taitava tapahtumajärjestäjä ja -tuottaja, joka on valmistunut maisteriksi Sibelius-Akatemian Arts Management -ohjelmasta. Hän hallitsee isot kokonaisuudet, ja nauttii kaaoksen hallitsemisesta, miljoonien pikku asioiden pysymisestä käsissä ja eniten Sirpa nauttii nimenomaan tapahtumien järjestämisestä. Sirpa on muun muassa useana vuonna ollut vastuussa Haapavesi Folkin onnistumisesta. Sirpa haluaa tehdä töitä sen eteen, että mahdollisimman moni suomalainen pääsisi nauttimaan kulttuurista. Tyydytystä antaa myös se, että pystyy omalla panoksellaan työllistämään muusikoita ja taiteilijoita. Sirpan juuret ovat kansanmusiikissa. Hän valmistui alkujaan haitaristiksi ja musiikkipedagogiksi, joten musiikkimaailma ja muusikon elämä on hänelle monelta kantilta tuttu.

Erityisosaaminen

Kansanmusiikki, tapahtumatuotanto, markkinointi, tiedotus

Julkaisut, teokset ym.

Omaa sukus MööBeli (2010, cd-levy) - MB
Tonttumasurkka (2006, kokoelma cd-levy) - Cás, MB, Pirukapo
Karupipo (2005, cd-levy) - Pirukapo
Tradilinnut (2003, cd-levy) - Tradilinnut
Suvitarhassa (1998, kokoelma cd-levy) - MB

Äänitteet, tapahtumat, ym.

Sirpa on ollut mukana järjestämässä Pelimanniklubeja Kokkolassa sekä Rahvaanmusiikin kerhoja Tampereella. Lisäksi hän toimi Faces -etnofestivaalin festivaalikoordinaattorina 2007 ja 2008, Haapavesi Folk Music Festivaalin toiminnanjohtajana 2008 ja 2009 sekä Kanteleliitto ry:n toiminnanjohtajana vuoden 2009-2010.

Toimin seuraavissa rooleissa
Manageri - Manager - Manager
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Tuottaja - Producer - Producent
Instrumentit

Haitarit (2- ja 5-rivinen, irlantilainen D/C# 2-rivinen), tinapillit, bodhran, pienkanteleet, laulu