Kantelinen, Karoliina

Ota yhteyttä:

Kantelinen, Karoliina
Karoliina Kantelinen
Yleiskuvaus

Karoliina Kantelinen on helsinkiläinen laulaja ja etnomusikologi, joka on erikoistunut erilaisiin laulutyyleihin. Tällä hetkellä Kantelinen laulaa soolona ja eri yhtyeiden kanssa sekä opettaa kansanmusiikkia ja valmistelee musiikkitieteellistä väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Kantelinen tunnetaan karismaattisena ja kokeneena esiintyjänä mm. Ketsurat-lauluyhtyeen ja Sari Kaasinen & Otawan riveistä. Kantelinen sävähdyttää monivivahteisella äänenkäytöllään ja ilmeikkyydellään: tunnetilat vaihtelevat sujuvasti hätkähdyttävästä raakuudesta kuulaaseen herkkyyteen.

Erityisosaaminen

Vienankarjalaiset joiut, vanhojen ja nykyitkuvirsien laulaminen. Mainos- ja elokuvamusiikki. Kantelinen säveltää laulupitoista musiikkia itselleen ja eri yhtyeille. Kanteliselta voi myös tilata omistettuja nykyitkuja eri tilaisuuksiin.

Julkaisut, teokset ym.

mm.
Suden vuosi –soundtrack (2007, cd-levy)
Sari Kaasinen & Otawa: Mie kun (2006, cd-levy)
Ketsurat: Pari Šanua (2005, cd-levy)
Petri Laaksonen: Talven syliin joululevy (2004, cd-levy)
Philomela: Mieli (2004, cd-levy)
Toni Edelmann: Korpirastas (2001, cd-levy)
Philomela: Tuulen nostatus (2000, cd-levy)
Philomela: Rakkaus repii jäsenet (1999, cd-levy)

Musiikki-/tanssityylit

Ominta tyyliä Kanteliselle on kansanmusiikki läheltä ja kaukaa. Erilaiset musiikkiprojektit ja -näytelmät ovat myös mieluisia työalueita. Karoliinan ohjelmistoon kuuluu niin uusi ja vanha kansanmusiikki, vienankarjalaiset joiut, nykyitkut kuin bluegrass ja soulmusiikki.

Esiintymisvalmius

Karoliina Kantelisen yleisimmät esiintymispaikat vaihtelevat pienimuotoisista juhlista ja tapahtumista laajempiin konserttikokonaisuuksiin ja festivaaleihin. Tilattavia kokoonpanoja ovat Karoliina Kantelinen soolona, Karon joiku -trio, Ketsurat, The Swinging Shoemakers, Jack and The Daniels.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

Laulu, 10-kielinen kantele.

Opetusalat

Kantelinen luennoi kansanmusiikista perus- ja jatkokurssien tasolla. Hän myös vetää kansanlaulutyöpajoja alan harrastajille ja ammattilaisille niin Suomessa kuin ulkomailla.