Kaasinen, Sari

Ota yhteyttä:

Kaasinen, Sari
Sari Kaasinen Oy
+358-50-5640930
Yleiskuvaus

Sari Kaasinen on luonut vahvan uran musiikintekijänä ja esiintyvänä taiteilijana. Värttinä-yhtyeen taiteellisena johtajana Sari toimi vuosina 1983-1996, minkä jälkeen hänen uransa on jatkunut sooloartistina. Vuonna 2001 syntyi Sarin uusin yhtye, Sari Kaasinen & Otawa, jonka kanssa hän työskentelee edelleen.
Musiikintekijänä Sari Kaasinen on monipuolinen ja tuottelias. Hänen luova työnsä näkyy ja kuuluu mm. teattereissa, kuorojen ohjelmistoissa ja lasten kanteleohjelmistossa.

Kansanmusiikin opetustehtävät Sari Kaasinen aloitti vuonna 1983. Hän on yli kahdenkymmenen vuoden aikana innostanut kansanmusiikin pariin satoja lapsia ja nuoria, aina vasta-alkajista ammattilaisiin saakka. Soiton ilo ja oppimisen riemu ovat olleet kantavia teemoja Sarin opetustyössä. Rääkkylän valtakunnalliset kansanmusiikki- ja -tanssileirit ovat olleet siitä riemukkain esimerkki.

Sari Kaasinen toimi Rääkkylän Kihaus Folk Music Festivalin taiteellisena johtajana vuosina 1991 – 2005. Tänä aikana pieni Rääkkylän kunta nousi parrasvaloihin valovoimaisena kansanmusiikkipitäjänä. Rääkkyläläisten kansanmusiikin ammattilaisten, harrastajien ja satojen talkoolaisten ansiosta syntyi käsite rääkkyläläisestä kansanmusiikista.

Sari Kaasisen taiteellinen ja ammatillinen osaaminen ulottuu kansanmusiikista lastenmusiikkiin ja viihteestä taiteelliseen tutkimukseen. Hänen musiikkinsa on ilahduttanut ja innostanut ihmisiä ympäri maailmaa. Sarin iloinen, karjalainen persoona, ja periksi antamaton luonne on vaikuttanut positiivisesti kulttuuriseen ja henkiseen ilmapiiriin niin Pohjois-Karjalassa kuin muuallakin Suomessa.

Parhaillaan Sari Kaasinen valmistelee taiteellista tohtorin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa, aiheenaan ”Erään karjalaisen naisen laulut”.

Erityisosaaminen

Isojen ryhmien opettaminen ja johtaminen, kansanmusiikkiin innostaminen. Kansanomaisen teatterimusiikin säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen.

Julkaisut, teokset ym.

2006 Sari Kaasinen & Otawa: Mie kun – CD
2006 Kun isoisä Suomeen hiihti –CD-single / Sari Kaasinen&Tampereen teatteri
2002 Sari Kaasinen & Otawa: Reissunainen - CD
2002 Sari Kaasinen & Otawa: Sarin Joulu - CD
2001 Sari Kaasinen ja Otava-yhtye: Sarin joulu. Cd-single.
1998 Sari Kaasinen: Emo (Warner – Innovator, Finland)
1998 Sari Kaasinen: Viisuja Vintiltä (Warner, Finland)
1996 Sirmakka: Tsihi, Tsihi (Finlandia Records)
1996 Värttinä: Kokko (Warner-Nonesuch )
1996 Sari Kaasinen & Sirmakka: Tsihi Tsihi ( Warner/Fazer records, Suomi)
1994 Värttinä: Aitara (Mipu Music)
1992 Sirmakka: Sirmakka (Mipu Music)
1992 Sari ja Mari Kaasinen: Joko joulun alkaa saa (Mipu Music)
1992 Värttinä: Seleniko (Polygram - Sonet, Spirit, Suomi)
1992 Värttinä: Local off featuring. (Polygram)
1991 Värttinä: Oi Dai (Sonet - Spirit, Suomi)
1989 Värttinä: Musta Lindu (Olarin Musiikki)
1986 Värttinä: Värttinä (Värttinä)

Musiikki-/tanssityylit

Karjalainen ja suomalais-ugrilainen musiikki. Teatterimusiikki, 2-4 -ääniset naiskuoroteokset. Sävellykset ja sovitukset kanteleyhtyeille.

Esiintymisvalmius

TILATTAVISSA SEURAAVAT KONSERTTIKOKONAISUUDET: ( ja muut räätälöidään tilanteen mukaan! )

SARI KAASINEN & OTAWA
MIE KUN
Juuret ovat vahvasti pohjoiskarjalaisessa maaperässä, mutta oksat ojentautuvat mikä minnekin… itään, länteen, välillä kauemmaskin. Perinne on läsnä, muttei kahlitse. Sari Kaasisen uusimmat laulut soivat raikkaasti ja väkevästi. Ohjelmistoonne jotakin uutta – sopii niin konserttisaliin kuin rennompaan iltatilaisuuteen.
Esiintyjät: Sari Kaasinen & Otawa
kesto: 25 – 90 min.

TÄMÄ KYLÄ, HYVÄ KYLÄ!
Tuleeko vieraita muualta Suomesta tai ulkomailta? Olisiko mukava näyttää, että kyllä meillä lauletaan…. Tämä erilaisiin yritystilaisuuksiin tai kokonaiseksi konsertiksikin sopiva iloinen, räväkkä kokonaisuus hersyy karjalaista iloa ja menoa! Mukaan voidaan liittää halutessa myös karjalaista tanssia, ja / tai nuorten kanteletaitajien osaamista! Tai miten olisi kanteleella suohonsoitto - osio… Juonnetaan joko suomeksi tai englanniksi
Esiintyjät: Sari Kaasinen & Otawa + mahdolliset vierailijat
Kesto: 25 – 60 min.

JOULUN AIKAAN
Tunnelmallinen joulukonsertti, jossa mukana sekä uusia että perinteisiä, kaikista rakastetuimpia joululauluja. Halutessa myös yhteislauluja. Sopii konserttisaliin tai kirkkoon. Ohjelma voidaan osin rakentaa yhteistyössä tilaajan kanssa. Myös vierailevat solistit mahdollisia!
Esiintyjät: Sari Kaasinen & Otawa
Kesto: 60 min. tai 2 x 40 min. + väliaika

SARIN JOULU
Koko perheen yhteinen, riemukas joulukonsertti, jossa vilisevät tontut, ja joulun odotuksen riemu! Piparkakkupolkan tahdissa jouluun valmistautuminen sujuu kuin huomaamatta! Konsertin laulut myös CD-levyllä Sarin Joulu.
Esiintyjät: Sari Kaasinen & Otawa, sekä Kiisa-Mari, Piita ja Aliina Kemppainen
Kesto: n. 50 min.

VIISUJA VINTILTÄ!
Koko perheen yhteinen konsertti, jossa yleisön ei tarvitse istua hiljaa! Sarin hupsut tarinat naurattavat, Pöllö Pöö - ja Pikku Kiraffi - laulut tempaavat mukaansa laulamaan ja taputtamaan! Tiri tiri Tikkerissä pompitaan jo niin, ettei Sarikaan kestä perässä! Sopii konsertiksi tai osaksi suurempaa tapahtumaa.
Esiintyjät: Sari Kaasinen & Otawa
Kesto: n. 50 min.

ERÄÄN KARJALAISEN NAISEN LAULUJA
Lauluja naisen elämänkaaren varrelta: iloista ja suruista, huolista ja murheista. Onnen pilkahduksiin saakka. Pysähdyttävä konsertti sopii toteutettavaksi akustisesti pienessä, intiimissä tilassa, jossa hiljaisuutta vastaan jokainen, pienikin ääni on suuri.
Esiintyjät: Sari Kaasinen, laulu & kanteleet
Kesto: n. 60 min. ei väliaikaa

NUKU, NUKU
Emoseni miut synnytteli, Emo tullevi minusta, Taivon tyttö, Nuku nuku. Äidiksi tulemisen tunteita, odotuksia ja tyhjän sylin suru. "Nuku, nuku" tuudittaa kuulijansa vuosisataisen perinteen äärelle.
Kehtolaulukonsertti sopii kirkkoon tai pieneen, akustisesti toimivaan tilaan.
Esiintyjät: Sari Kaasinen & laulu & kanteleet
Kesto: n. 60 min. ei väliaikaa
akustinen konsertti

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Sanoittaja - Songwriter - Sång skrivare
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Instrumentit

Laulu, 5-,10-,15-kieliset kanteleet, konserttikantele, 2-rivinen haitari

Opetusalat

Kansanmusiikin opettaminen lapsille, nuorille, aikuisille sekä erityisryhmille vuodesta 1983 lähtien. Kansanlaulua, kuoroja, kanteleensoittajia ja yhtyeitä. Kaikki käy!
Seuraavat kurssit ovat olleet suosituimpia:

MINÄ SOITAN KANTELETTA!
5-kielisen kanteleen alkeis- ja / tai jatkokurssilla perehdytään 5-kielisen kanteleen maailmaan soittaen, laulaen ja leikkien! Kanteleesta on moneksi - ja soitto soi aivan huomaamatta! Kursseja niin 3-vuotialle kuin kokeneille konkareille!
Kurssin pituus ja osanottajamäärä: sopimuksen mukaan.

KISAA JA KATRILLIA!
Kansanmusiikin yhtyekurssi, jolle ovat tervetulleita kaikki kansamusiikista innostuneet, niin kanteleensoittajat kuin klarinetistitkin! Soittotaito tai soitin ei ole ongelma - yhdessä tehden oppii, ja isossa porukassa soitto kuulostaa upealta!
Kurssin pituus: 8 - 16 h tai sopimuksen mukaan
Osanottajamäärä: 3 -