Juhola, Johanna

Ota yhteyttä:

Juhola, Johanna
Festium oy/Virpi Laaksonen
+358-40-5351840
Yleiskuvaus

JOHANNA JUHOLA (s.1978) on opiskellut harmonikansoittoa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla vuodesta 1997. Johannalle rakkaita aihepiirejä ovat tango nuevo sekä muut intohimoa tihkuvat musiikinlajit ja erityisesti niiden fuusiot sekä musiikin ja muiden esittävien taiteiden yhdistäminen.

Juhola on säveltänyt musiikkia useisiin tanssi-, teatteri- ja sirkusesityksiin mm. Svenska Teaternissa, Uuden tanssin keskus Zodiakissa, Circo Aereo -ryhmässä, Keski-Uudenmaan teatterissa, Q- teatterissa, Med Andra Ord -nykysirkusryhmässä, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Tanssiryhmä Tsuumissa sekä useissa projektikohtaisissa työryhmissä. Viimeisin sävellystilaus oli ”Fantasiatango” Eurovision Laulukilpailun avausnumeroon keväällä 07, johon koreografian tekivät Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Juholan tämänhetkisiä yhtyeitä ovat Johanna Juhola Reaktori, Troka, Las Chicas del Tango, Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola, Spontaani Vire, Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo ja Kraft. Elektroniikan ja harmonikan yhteistyötä Johanna on kokeillut konevirtuoosi Tuomas Norvion kanssa tehden esim. nykytanssi-, muotinäytös- ja TV-fiktiomusiikkia. Muita yhteistyökumppaneita konemusiikin puolelta ovat Dj LBJ, Dj Slow ja Dj Yuhis. Taidemusiikin maailmassa Juhola on käväissyt esittämällä eri kokoonpanojen kanssa Timo Alakotilan säveltämää konserttoa melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille vuosina 2002-2007 sekä vierailemalla Tapiola SInfoniettan Sinfonisia Fantasioita produktiossa.

Johanna Juhola on voittanut kansainväliset Astor Piazzolla –kilpailut International Astor Piazzolla Competition 2000 Novjaro-kvintetin kanssa ja International "Citta di Castelfidardo" -award 2002, Astor Piazzolla music section Duo Milla Viljamaa & Johanna Juholan kanssa.

Erityisosaaminen

Tango nuevo, säveltäminen.

Julkaisut, teokset ym.

Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola: Piazzolla Passage (2003, cd, Finlandia Records)
Troka: Raharinki (2006, cd, Troka)
Keystone Cops: Just the glow (2006, cd, Bluelight Records)
Johanna Juhola: Miette (2006, cd, Texicalli Records)
Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola: Mi Retorno (2007, cd, Texicalli Records)
Las Chicas del Tango (2007, cd, Texicalli Records)

Musiikki-/tanssityylit

Tango nuevo, moderni pelimannimusiikki, sirkus-, elokuva- ja teatterimusiikki...

Esiintymisvalmius

Konsertit, klubit, ohjelmanumerot kaikenlaisiin tilaisuuksiin.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Sovittaja - Arranger - Arrangör
Instrumentit

5-riviset haitarit, claviola, melodika, accordina, kellopeli, miniflyygeli.