Abdoulaye Condé

Ota yhteyttä:

Abdoulaye Condé
Sointu Condé
0401781332
Yleiskuvaus

TAUSTA
Abdoulaye on guinealainen muusiikko ja rumpuopettaja, joka saapui Suomeen kevättalvella-12.

Hänen isänsä oli malinké ja äitinsä susu, ja malinkén ja susun lisäksi hän puhuu ranskaa, englantia ja hieman suomea, jota opiskelee tälläkin hetkellä Axellin kurssilla.

GUINEASSA
Hän asui pitkään pääkaupungissa Conakryssa Simbaya Garen kaupunginosassa. Kotimaassaan häntä kutsutaan nimellä "Number One", koska häntä pidetään siellä doundounien, varsinkin sangban- mestarina.

Hän aloitti rummuttamisen 10 vuotiaana silloisessa kotikylässään Kourousassa.
Opettajina hänellä ovat olleet guinealaiset mestarit mm. Naby Camara, Buis Kourouma, Tonton Sylla, Billy "Famoudou Konatén poika" Konaté.
Sittemmin hän on tehnyt myös paljon yhteistyötä mm. mestarien Famoudou Konaté ja Babara Bangoura kanssa.

OPETTAJAKOKEMUS GUINEASSA
Hän opettanut yli 15v. guinealaisia oppipoikia ja yli 10v. länsimaalaisia oppilaita mm. amerikkalaisia, japanilaisia, saksalaisia sekä myös suomalaisia 3 vuotena Outi Kallisen ja Alya Camaran Guineassa järjestämillä tanssi- ja rumputiiviskursseilla, sekä antanut yksityistunteja.

MUUSIKON URA GUINEASSA
Abdoulaye on soittanut lukuisissa eri ryhmissä mm. Tourounna, Billy Konatén Hamana Sabougnouma, Konaté Kunda.
Hän oli myös taitavana doundoun-folana ja perinteisten malinké- ja susu- rytmien osaajana erittäin kysytty rumpali häihin, nimenanto-, doundoumba- , malinké- ja sabar- juhliin.

TANSSITAUSTA
Ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi muusikoksi Abdoulaye esiintyi Hamana Sabougnouma- ryhmässä ollessaan myös tanssijana ja akrobaattina sekä opetti tanssia, mutta Billie Konatén huomattua, miten taitava rumpali hän on, tanssiminen jäi.

SUOMESSA
Abdoulaye on opettanut rumpukursseilla mm. Helsingin ja Vantaan Aikuisopistossa, Kalliolan kansalaisopistossa, Espoon Työväenopistossa sekä vaimonsa yrityksen AfroSusi&LuovaSointu- kursseilla.

Hän on huumorintajuinen, selkeä ja moniulotteinen opettaja, joka tuntee hyvin länsimaalaisen tavan oppia ja osaa kärsivällisesti purkaa rytmien rakenteet sellaisiin paloihin, jotka on helppo omaksua.

Erityisosaaminen

Malinké- ja susu- trad.rytmit, doundoun- rummut

Julkaisut, teokset ym.

Muusikkona lukuisilla Guineassa äänitetyillä CD-levyillä, mm. Billie Konatén CDt esim. Iniké Papa, BENKADIN Moné Mani, TOUROUNNAN Behind the Yellow Gate.

Äänitteet, tapahtumat, ym.

SUOMESSA ESIINTYNYT ERI AFRORYHMIEN KANSSA:

2012: mm. KulttuuriRatikka LANYI, HAFF Club Sambe Sambe -12 WONUWALI, Espoon Työväenopisto "SOIVAT&TANSSIVAT VEISTOKSET"-esitys, KoivukyläPäivät, Kuopio Tanssii&Soi STL:n 75v.juhlaesitys, "Kristalliyö" -rasismin vastainen tapahtuma Myyrmäessä,

2013: HAFF Club MANDE MAJA BAND, MaailmaKylässä- festivaalit sekä Loviisan Rauhanfoorumi HAMANA DIARA, ClubAfroBoogie WONUWALI, Aino Ackté's chamber music festival sekä FestAfrika LANYI

Musiikki-/tanssityylit

Länsiafrikkalainen musiikki

Esiintymisvalmius

Erilaiset festivaalit, liikuntatapahtumat, klubit, syntymäpäivä-, nimenanto- ja hää- yms.juhlat.

Toimin seuraavissa rooleissa
Muusikko - Musician - Musiker
Opettaja/kouluttaja/ohjaaja - Teacher - Lärare
Soitinrakentaja ja/tai -korjaaja - Luthier - Instrument byggare
Säveltäjä - Composer - Kompositör
Instrumentit

Doundoun- rummut (kensereni, sangban, doundoun), djembe, krin, bolon, koudoun, gongoma

Opetusalat

Afrikkalaiset rummut: doundounit (kensereni, sangban, doundoun), djembe, krin