Kansanmusiikkilliiton putiikki

Yleisteema 2018: Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet

Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet on KEK:in vuosittain julkaisema alan teema vuodelle 2018. KEK:in jäsenjärjestöillä on vapaat kädet toteuttaa teemaa tapahtumissaan. Teemavuoden tavoitteena on, että paikallisperinteiden laaja kirjo tulisi suuremman yleisön tietoisuuteen.

Aihetta käsitellään myös Folklandiaa edeltävässä vuosittaisessa FolkForum -seminaarissa, jossa puhujina olivat mm. Birgit Ellinghaus, Saksasta sekä aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsio Museovirastosta.

"Museoviraston näkökulmasta on erittäin ilahduttavaa, että kansanmusiikin ja -tanssin kentällä tartutaan teemavuoden avulla Unescon sopimuksen toteuttamiseen.", iloitsi Marsio.

Teemavuonna järjestetään #eläväperintö2018 –haastekampanja, johon kuka tahansa voi haastaa kenet tahansa kokeilemaan mitä tahansa elävää perintöä teemavuoden aikana. Haastaa voi esim. ystävänsä laulamaan rekilaulua tai työkaverinsa tanssimaan masurkkaa. Tutustua voi esimerkiksi oman alueen tai suvun perinteisiin ja valita sieltä mieluisin tai muuten haasteen ansaitseva perinne. Parhaat kampanjaan osallistuneet ideat palkitaan Folklandialla tammikuussa 2019. Haastekampanjaan osallistutaan sosiaalisessa mediassa tägäämällä haastettava ja käyttämällä #eläväperintö2018 hashtagia.

Lisätietoja teemasta sekä haastekampanjasta: kansanmusiikkikansantanssi.fi/elavaperinto2018.