Kansanmusiikkilliiton putiikki

Vuoden kansanmusiikkilevy 2013: Pirulainen, Hurja hehku

Kansanmusiikki.fi -portaali ja Kansanmusiikki-lehti julistavat viidettä kertaa Vuoden kansanmusiikkilevy -palkinnon.

 

Vuoden kansanmusiikkilevy 2013 –palkinto jaetaan julkaisulle  Pirulainen: Hurja hehku 

Pirulainen on rytmimusiikillinen kuusikko, jonka käsissä akustinen sielukkuus kohtaa rockin potkun.

Yhtyeen ensimmäisen kokopitkän, Hurja hehku -albumin julkaisupäivä oli 3.5.2013. Levyllä on kaksitoista yhtyeen omaa, väkevästi suomalaista laulua: nykyaikaista rillumareitä, rakkauden kaihoa, elämän ja myös kuoleman läheisyyttä. Kappaleet ovat kuin nykyaikaan tuotuja hiekkatieralleja ja silti ajattomia; aiheiltaan usein vakavia, unohtamatta kuitenkaan naurunryppyjä silmäkulmissa. Levyn ensipainos myytiin nopeasti loppuun, ja kolmas painos on jo lähtenyt tilaukseen.

Pirulaisessa esiintyvät Esa Alanko, Kyösti Järvelä, Tero Hautamäki, Joni Koski, Lauri Kotamäki ja Anssi Rantala. Hurja hehku levyllä muusikkona toimi Matti Pollari ja hänen jäädessään pois Lauri Kotamäki tuli riveihin myöhemmin.

Hurja hehku -levyn on tuottanut Antti Järvelä. Levyn jakelijana toimii Playground Music, kustantaja on Woima Ostrobotnia. Hurja hehku: Woima 002.

 

Äänestää sai 2012 joulukuussa 2012 ja marraskuun 2013 loppuun mennessä Suomessa julkaistuja

Kansanmusiikki-, maailmanmusiikki-, folkki- ja etnolevyjä. Listalla oli kaiken kaikkiaan 73 levyä.  Kaikki julkaisut on löydettävissä kansanmusiikki.fi -portaalissa. Voittajalevyt löytyivät sekä yleisöäänestyksen että asiantuntijaraadin äänten perusteella. Hyväksyttyjä yleisöääniä annettiin kaiken kaikkiaan ennätykselliset 496, kaukaisimmat Pohjois-Amerikasta. Ammattiraatiin on kutsuttu kansanmusiikin toimittajia, tapahtumatuottajia sekä oppilaitoksien ja järjestöjen edustajia.

 

Yleisöäänestykseen osallistujien kesken arvottiin kaksi lahjakorttia Suomen Kansanmusiikkiliiton nettiputiikkiin, voittajat ovat Lauri Pietilä, Kokkola ja ja Jussi Kataja, Tampere.

 

Lisätietoja:

Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskus,
Riitta-Liisa Joutsenlahti 044 751 6366 tj@kansanmusiikki.fi

www.kansanmusiikki.fi

Kansanmusiikki-lehti: http://www.kansanmusiikkiliitto.fi/kansanmusiikki-lehti/esittely

 

Pirulainen:  http://pirulainen.fi/