Kansanmusiikkilliiton putiikki

Vilma Putro soitti sahansoiton suomenmestariksi 2015

Sahansoiton Suomenmestaruuskilpailut järjestettiin su 12.7.2015 Vesannolla, Rajapuron puimalassa. Kilpaluun osallistui seitsemän soittajaa, jotka olivat esiintymisjärjestyksessä: Vilma Putro, Esko Olkkonen, Tauno Vuorenniemi, Kalevi Issakainen, Krista Koivula, Jouni Salo ja Pentti Kervinen. Esiintymisjärjestys arvottiin.

 

Kaikki kilpailijat soittivat ensin pakollisen kappaleen ilman säestystä, joka oli ”Olen kuullut, on kaupunki tuolla”. Toinen esitettävä kappale oli vapaavalintainen ja siinä sai käyttää säestäjää. Osalla kilpailijoista oli säestäjä ja osalla ei.

Pakollisen kappaleen aikana tuomaristo sai selville sävelpuhtauden, dynamiikan, temmon, taiteellisuuden ja lavakarsiman sekä sai tuntumaa siihen, miten vapaavalintaisen kappaleen soittaminen sujuu.

Tuomariston puheenjohtajan Petra Lisitsin-Manteren mukaan taso kilpailussa oli tänä vuonna kova ja pisteet ratkaisivat lopulta järjestyksen. Kolme parasta soittajaa erottui taiteellisuudella tänä vuonna selvästi.

 

Kilpailun voittaja helsinkiläinen Vilma Putro soitti vapaavalintaisena ”Pariisin taivaan alla”, soitto teki Vilmasta myös yleisön suosikin. Krista Koivula Kuopiosta soitti toiseksi kappaleella ”Kylmän kukkia” ja Jouni Salo Jyväskylästä soitti kolmanneksi kappaleella ”Akselin ja Elinan häävalssin”.

 

Vas: Jouni Salo, Vilma Putro, Krista Koivula