Uusia julkaisuja

Freija: Kaivo

cd

Uusia balladeja Freija-soundilla!

Tummasävyinen Kaivo on teema- ja projektialbumi. Kaikki sen raidat ovat balladeja, vuosisatoja vanhaan kertovan kansanlaulun perinteeseen nojaavia traagisia lauluja, joissa rakkaus ja kuolema ovat keskeisiä elementtejä. Kaivo-albumin tarinat ovat sijoitettavissa tähän päivään, mutta ne sisältävät ikiaikaisia teemoja, kuten petollinen rakkaus, sortuvat sankarit ja traagiset tapahtumat.

Äänitteen laulut ovat yhtyeen solistin Maija Karhinen-Ilon sepittämiä. Ne syntyivät hänen balladiaiheisen tohtoritutkintonsa viimeiseen konserttiin Sibelius-Akatemiassa vuonna 2015. Yhdessä Freijan muusikoiden kanssa sovitetut ja esitetyt balladit äänitettiin vaiheittain vuosina 2017–19.

Maija Karhinen-Ilo – laulu, harmonikka, kitara, piano, nokkahuilu
Arto Anttila – basso, laulu
Matti Laitinen – kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén – viulu, nyckelharpa, laulu
Jakke Saarinen – rummut

Viihdetähti / Marjukka / Tuulia / Toinen nainen / Malesian mysteerikone / Kaivo / Vilhelmin haamu / Laulu balladista

Julkaisija Freija Musiikki Oy 2019

Global Music Programme: Mix Tape Volume 1. Celebrate Diversity

cd

Levy on syntynyt Sibelius-Akatemian Global Music -ohjelman vuosien 2017 ja 2018 opiskelijoiden työn tuloksena. Musiikki on luotu opintokurssien sisällöistä sekä opiskelijoiden omien projektien tuotoksista.

Vildaluodda, säv. Hildá Länsman ja Viivi Maria Saarenkylä / Ahe Mama, säv. Kasheshi Makena / Koromilitsa, säv. Chrysa Panagiotopoulou / Lala Mwanangu, säv. Arja Paju / The Kings´s Letter (Part 1), säv. Trad. ja Ahoora Hosseini / Paisaje 1, säv. Natalia ja Sergio Castrillón / Runoja tuntemattomalle rakastetulle, säv. Emmi Uimonen / Paisaje II, säv. Natalia ja Sergio Castrillón / Abene Crocodile, säv. Maarika Autio / Nomandia, säv. Leevi Lehikoinen / Paisaje III, säv. Natalia ja Sergio Castrillón / The King´s Letter (Part II), säv. Trad. ja Ahoora Hosseini / Panjir, säv. Akber Abliz

Julkaisija Sibelius-Akatemia 2019

MäSä Duo: Kutsumattoma

cd

MäSä Duon aikakausi alkoi 2014. Alkuaikoina meno oli usein rauhatonta ja musiikilliset kiistat ratkaistiin kaksintaisteluin. Revolveriin ei tartuttu, vaan aseina vähärivinen haitari ja viulu.
Kutsumattomat-albumilla Lauri "Wild" Kotamäki ja Kyösti "West" Järvelä ratsastavat kyliin ja kaupunkeihin aiheuttaen levottomuuksia ja hämmennystä. Vallesmannikin on koittanut saada pelimanneja ruotuun, mutta turhaan.
Levyllä vierailevat Antti Järvelä, Laura Korpi, Senni Heiskanen ja Petri "Ewil" Honkaniemi. Raikukoon laulu ja soikoon soitto!

Lauri Kotamäki: 3-rivinen haitari, laulu, stompbox
Kyösti Järvelä: viulu, laulu

Mustalintu / Huolia mulle lisätään / Progelaulu / Raitioliikenteen häirintäpolkka (Säkkijärven polkka ) / Oi jospa jostain / Taivahan tanssilavat / In Continental Mood - Flatworld (Hautajaisvalssi) / Tv:n kokoinen haitari / Polkkasuma Kuortaneelta

Julkaisija MäSä Duo 2019

Freilach mit Kneidlach: Gefilte Fidl

cd

Yhtyeen rehevä ja maanläheinen sointi perustuu perinteiseen Itä-Euroopan juutalaisten klezmertyyliin, jota yhtye on perustamisvuodestaan 1998 lähtien opiskellut arkistoäänitteiltä ja -nuotinnoksista. Freilach mit Kneidlach on tehnyt yhteistyötä klezmer-revivalin legendan Alan Bernin (Brave Old World, The Other Europeans, The Klezmatics) kanssa sekä nuoremman polven klezmertaiturien, kuten Ilja Shneyveysin ja Sasha Lurjen kanssa.

Freilach mit Kneidlachin ensimmäinen albumi Klezmorim fun Helsinki (2008) sai innostuneen vastaanoton mediassa. Uudella levyllään yhtye on kypsynyt sekä herkemmäksi ja kamarimusiikillisemmaksi että perinteikkään juurevaksi. Viulun, oboen, mandoliinin, haitarin ja basson yhteissointi on rikastunut mm. cimbalomilla ja G-violonella sekä jiddishin,- venäjän-, ja unkarinkielisillä lauluilla. Levyn jiddishinkielinen nimi Gefilte fidl, täytetty viulu on kumarrus ashkenasijuutalaisen kulttuurin kulinaristisiin herkkuhin – tässä tapauksessa perinneruokaan nimeltä gefilte fish, täytetty kala.

‘’Love and respect for the whole spectrum of Yiddish culture is audible every moment of this beautifully recorded CD.’’ – Alan Bern

Freilach mit Kneidlach:
Benjamin Hirschovits – viulu
Laura Airola – viulu, mandoliini, avainviulu
Daniel Shaul – cimbalom, oboe, laulu
Eva Jacob – haitari, laulu
Ilkka Heinonen – kontrabasso, G-violone, laulu

 GMCD 1934

Julkaisija Maailman musiikin keskus - Global Music Centre 2019

Cuejero: Inmerso GMCD 1935

cd

‘Tämä albumi johdattaa sinut musiikilliselle matkalle, jonka inspiraatio on syntynyt saman maan jakavien kulttuurien fuusiosta. Musiikkimme heijastaa instrumenttien syvien äänten välittämät tarinat, jotka pohjaavat toisaalta perinteeseen ja ovat toisaalta kiinni meitä ympäröivässä yhteiskunnassa.’

Cuejero:
Javier Sánchez Pérez – kontrabasso, nauhaton basso
Lotta-Maria Pitkänen – viulu
Ricardo padilla - perkussiot
Toni Jokiniitty – flamencokitara

Levyllä vierailevat Rafita de Madrid, Enrique Bermùdez Piculabe, Maher Mahmoud, Satta AlSaadi, Beltrán Cubel Gajas sekä big band.

Julkaisija Maailman musiikin keskus - Global Music Centre 2019

Grönfors Hilja: Vanhojen kaaleenlaulujen oppikirja

kirja

Vanhojen kaaleenlaulujen oppikirja tutustuttaa lukijansa Suomen romanien vanhoihin lauluihin ja laulutapaan. Oppaana kaaleenlaulujen maailmaan toimii mestarikansanlaulaja Hilja Grönfors.
Julkaisu sisältää Grönforsin ohjelmistosta 32 säestyksetöntä laulua äänitteinä ja nuotteina. Laulujen nuotinnoksista ovat vastanneet Heidi Haapoja-Mäkelä ja Juulia Salonen sekä Lotta Hagfors, Lukas Korpelainen ja Neea Lamminmäki. Nuotinnokset on toimittanut Maari Kallberg. Nuotinnosten layoutin on laatinut Ilona Korhonen. Laulut on äänittänyt vuosina 2011 ja 2013 Taito Hoffrén, joka myös masteroi levyn. Romanikielen käännöksistä ja kirjoitusasujen tarkistuksista ovat vastanneet Kimmo Granqvist ja Henry Hedman.

Phurange kaalengo džiilengo sikjibosko liin

Phurane kaalengo džiilengo sikjibosko liin rigila meen aro Finitiko kaalengo džiilen ta aro lengo džambibosko maneera. Mestaros folkengo džambiboskiiri Hilja Grönfors hin douva koon rikila meen aro kaalengo džiilengo bolipa.
Aro dai liin hin Grönforsiako programmosta 32 džiilja uutan baiba bi lyijaha ta nuotensa.

Julkaisija Maailman musiikin keskus 2019

Ronuuttajat: Ruumenia

cd

Vuonna 2011 perustettu Ronuuttajat soittaa erittäin energisesti ja ammattitaidolla eteläpohjalaista ja suomalaista pelimannimusiikkia. Yhtyeen soittajat ovat kotoisin Ilmajoelta. Ronuuttajat on nimetty vuoden 2014 Speli-yhtyeeksi.

Marko Huhta: 1- ja 2-rivinen haitari, kotrabasso, lusikat
Erkki-Jussi Koivuluoma: 1- ja 2-rivinen haitari
Juha Kullas: kontrabasso, kitarat, mandoliini

Tv:n kokoinen haitari / Pikku syntinen polkka / Kesäsoittajien valssi / Wanhoilla vainioilla / Sahtipolkka / Heinäpolkka / Kekkerit kanalassa / Pässinpolkka / Nätin tytön polkka / Taidepläjäys / Wals voor polle / Valssi Iidalle / Elinan ja Markon häävalssi / Kevytkenkäisten jenkka / Tunkiopolkka / Vaiennut viulu

Julkaisija Ronuuttajat 2019

Ajopuut: Vanhoilla väylillä

cd

Ajopuut-yhtyeen 30-vuotislevytys. Ajopuiden lauluissa tekstit ovat tärkeät, yhtyeen jäsenet ovat säveltaneet suomalaista ja ulkomaista runoutta. Yhtyeen levyllä on myös kansanlauluja ja laulelmia suomenkielisinä käännöksinä tai mukailuina.

Vanhoilla väylillä / Suomalainen merimies / Jaalalla Haminaan / Paholaiskallio / Kihnu Jõss / Sumujen saari / Huilunsoittaja / Siirtolapuutarha / Turun poikia / Hiukan / Minkäs sille voi / Punavuoren lurjus / Oulun neito / Jospa tietäisin / Köyhän kehtolaulu / Jäi kauaksi syntymämaa / Metsämies / Jäniksen valitus / Tervalaulu / Pikku lintu / Kevätunelmia / Nuoruusmuisto / Syysilta / Kyntömiesten laulu / Eteenpäin, härkä! / Benjamin kraatari / Vanhan Matin vankilapako / Saarnilehto / Keikyän kunnailla / Vanhat vaatteet

Julkaisija Mainmix Records 2019

5/5: Festarifiilis

cd

Suomen kansanmusiikkikentän David Guettaksikin luonnehditun 5/5:n vahva akustinen biitti sekä iskevät riffit tarjoavat räjähtävää biletunnelmaa niin iltapäiväkahvin ääreen kuin myöhäisillan iloitteluunkin. Toisaalta taas yhtyeen paljastaessa herkän puolensa ja kielisoitinkudelman ottaessa vallan yleisössä kädet hakeutuvat vierustoverin takataskuun, josta ne irtoavat vain taputtamaan yhtyeen soittamaan lisää. 


Arttu Mäkelä - kitara, banjo, laulu
Lauri Kotamäki - 3-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki - viulu, laulu
Joonas Ojajärvi - mandoliini, laulu
Sampsa Kujala - kontrabasso, laulu

Paree hävetä ku katua / Beatroot Mazurka / Töitä hakemassa / Kallis masurkka / Wild Wide Lakeus / Eevan ja Jaakon häävalssi / Laurin polkka / Onneli / 5/5 / Koivuranta

Julkaisija 5/5 2019

Zäpämmät: Äiti maa – Mother Earth

cd

Zäpämmät on kahden naisen duo, jonka ohjelmisto koostuu kappaleista, jotka soivat vahvasti suomalaisesta kansanmusiikista ammentaen ja yhdistyvät sangen persoonallisesti senegalilaisiin, malilaisiin, afro-kuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin.

Marjo Smolander, kantele-griootti, on kotoisin Pohjois-Karjalan kansanmusiikin sydämestä Rääkkylästä. Jo termi kantele-griootti yhdistää kaksi eri musiikillista kultuuria. Kantele on Suomen kansallissoitin. Länsi-Afrikassa griooteiksi on kutsuttu kastia, jonka edustajat hoitavat muusikon ja tarinankertojien tehtäviä. Marjolla on vahvat musiikilliset juuret suomalaisessa kansanmusiikissa, mutta puun oksat ojentuvat vahvasti länsiafrikkalaiseen musiikkiin. Tästä yhdistelmästä syntyy Marjon sävellyksille ominainen henkilökohtainen ja juurtunut soundi, jota myös Zäpämmissä kuullaan.

Pauliina Kauppila on monipuolinen lyömäsoittaja, jonka intohimona on löytää erityisiä lyömäsoitinyhdistelmiä ja kutoa näistä vahvaa mutta herkkää ja tilaa antavaa rytmipalttoota. Häntä kiinnostaa myös erityisesti ihmisäänen, liikkeen ja lyömäsoitinten yhdistäminen. Pauliina ammentaa rytmistä maailmaansa ja musiikillisia vaikutteita mm. flamencosta, suomalaisesta kansanmusiikista ja afro-kuubalaisessa musiikista. Hänellä on vahva tausta tanssissa ja liikkeen maailmassa. Lyömäsoittimien leikittelyssä Pauliina tuntee taas tanssivansa.

Heitän suruni / Mummoni / Äiti / Minun maa / Poika poloinen / Juostaan järveen / Sukuni sorjat siirit / Vesi / Oikeus olla omansa

Julkaisija IMU-Inkoon musiikki 2019

Juurakko: Yhdeksäs talvi (The Ninth Winter)

cd

Levyllinen räntää, hyhmää ja hyggeä

Juurakko-yhtyeen kolmas albumi Yhdeksäs talvi on täsmälääkettä harmauteen ja pimeään vuodenaikaan. Levy on teemallinen kokonaisuus talvesta ja kaamoksesta, hehkuviinistä ja takkatulesta, päivättömästä päivästä ja loskasta.Yhdeksäs talvi -levyllä Juurakko ottaa ilon irti erityisestä soittimistostaan improvisoiden ja leikitellen. Kanteleilla on tilaa irrotella, käyttöesineet soivat omintakeisina lyömäsoittimina jouhikon, harmoonin ja kitaroiden rinnalla, eikä lauluvoimasta tingitä. Levyllä kuuluu tanssirytmejä hambosta sottiisiin ja sävyjä bluesista laulelmaan. Juurakon sävellykset ovat tuokiokuvia kaamosaikaan sijoittuvista hetkistä: synkästä ja ikävästä marraskuusta, valon odotuksesta ja jäiden lähdöstä. Levy tempaa kuulijan mukaan talven juhliin, joissa syödään, juodaan, soitetaan ja lauletaan.

"Tahdomme herätellä ihmisiä musiikillamme tämän ainutlaatuisen vuodenajan viettoon. Rivien välissä pohdimme, ovatko talven tarinat katoavaa perinnettä, jos kylmän aikaa ei enää tulevaisuudessa ole. Huoli ilmaston lämpenemisestä oli levyä valmistellessa yksi tärkeimmistä teemoistamme. Haluamme kantaa kortemme kekoon musiikin keinoin.” Juurakon musiikissa voi kuulla vaikutteita suomalaisesta ja amerikkalaisesta kansanperinteestä. Yhtye kirjoittaa laululyriikat itse ja rakastaa rikasta tarinankerrontaa. Oman musiikkityylin luomisen lisäksi bändiä on kiitelty lavalta säteilevästä positiivisesta energiasta.

Levyn ensimmäinen single Räntää, hyhmää (Sleet and Slush) noteerattiin Radio Suomen levylautakunnassa viikon parhaaksi 19.10.19

Levylautakunta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/19/primitiivista-progea-juurakolta...

Video: https://www.youtube.com/watch?v=lTathM1xqvo

www.juurakkoband.fi

Mediayhteydet ja promolevytilaukset:

Minsku Tammela

minsku.tammela@gmail.com

+358 50 3303678

 

JUURAKKO

Laura Kaartinen  laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet

Eija Kankaanranta  konserttikantele, 15-kielinen kantele

Kaisa Saarikorpi  laulu, guitalele, banjo, sikarilaatikkokitara, lyömäsoittimet

Minsku Tammela  laulu, jouhikko, kampa, lyömäsoittimet

Anna Wiksten  laulu, plankku, lyömäsoittimetJUURAKKO: Yhdeksäs talvi – The Ninth Winter

(2019, Inkoon musiikki, IMU-CD 193)

 

Syksy vanhenee – Fading Fall (4’44)

Kylmän tytti – The Maiden of Frost (4’07)

Koska meill’ on joulu? – Polar Night Blues (4’46)

Neilikka, inkivääri, kaneli – Clove, Ginger, Cinnamon (4’28)

Joulu Skattalla – Christmas on a Barque (3’46)

Soita sormii napsuttele – Raise Your Glasses, Lads and Lasses (3’05)

Tulikettu, kultahäntä – The Fox with a Golden Tail (3’46)

Laulu Titanicin haaksirikosta – A Song of the Titanic (4’29)

Räntää, hyhmää – Sleet and Slush (5’08)

 

 

Sovitukset ja tuotanto: Juurakko

Äänitys ja miksaus: Oona Kapari / Kuohu Records

Äänityspaikat: Finnvox Studiot (Helsinki) & IMU-Inkoon musiikki (Inkoo)

Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers

Julkaisija: IMU-Inkoon musiikki

Ulkoasu: Jimmy Träskelin

Valokuvat: Janne Mikkilä

Tyyli: Malin Kajander / Hiusgalleria Salon Eliza

 

 

 

 

 

Julkaisija Juurakko & IMU-Inkoon musiikki 2019

VIMMA: Meri ja avaruus (albumi)

cd

Etnogaala 2020 Vuoden Tulokas -ehdokkaaksi valittu VIMMA -yhtye julkaisee esikoisalbuminsa "Meri ja Avaruus" perjantaina 4.10. Albumi on progressiivisen rockin, kansanmusiikin ja nykyrunouden voimakas yhdistelmä, joka ottaa kantaa nuorten tekijöidensä kannalta oleellisiin aiheisiin: ympäristöön, ilmaston muutokseen ja planeettamme tulevaisuuteen. Vastikään Saura Bookingin kanssa agentuurisopimuksen tehnyt yhtye julkaisi aiemmin tänä vuonna kehutun Studio Live EP:n.

Yhtyeen keskeisenä voimana toimii viulisti-säveltäjä Pessi Jouste. 9-henkinen folk/rock-orkesteri on vuoden 2017 esikois-EP:nsä julkaisun jälkeen ollut näkyvästi esillä mm. Kaustisen festivaaleilla ja Pispalan Sottiisi -festivaaleilla Tampereella. Huhtikuussa julkaistu Studio Live EP on nimensä mukaisesti kertaottona äänitetty ja antoi loistavan näytteen yhtyeen kyvyistä vahvana live-aktina. Bändin live-voimaa on EP:n julkaisun jälkeen päästy todistamaan mm. Eclipse Jazz Clubilla, Etno-Espa -festivaaleilla sekä jälleen Kaustisen festivaaleilla 2019.

KOKOONPANO:

Eeva Rajakangas – laulu 
Pessi Jouste – viulu
Roope Jokinen – viulu 
Jaakko Arola – saksofoni
Otto Porkkala – sähkökitara 
Kalle Outila – akustinen kitara 
Aino Kallio – piano 
Santeri Kettu - basso
Aapo Lankinen - rummut
 

Musiikillaan Vimma edustaa muutosta; kappaleissa käsitellään mm. luontosuhdetta, ilmastokriisiä ja erilaisuuden kokemuksia utopioita ja muita tulevaisuuskuvia rakentaen. Myös tuleva Meri ja Avaruus -albumi ottaa vahvasti kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin musiikin soljuessa luontevasti herkistä, lähes kamarimusiikkia muistuttavista sävelmistä taiderockin jylhään pauhuun.


PROMOKAPPALEET JA YHTEYDENOTOT:
Tapio Ylinen
Eclipse Music
ylinen.tapio@gmail.com
0445532977

Julkaisija Eclipse Music 2019

Johanna lönngren & Rie

cd

Pietarsaarelainen Johanna Lönngren on ollut kiinnostunut musiikista jo pienestä pitäen ja hän aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana Pietarsaaren konservatoriossa klassisella puolella. Kiinnostus kansanmusiikkiin heräsi 16-vuotiaana ja musiikin tyyli vaihtui klassisesta mm. polkkiin, polskiin, valsseihin ja sottiiseihin. 

Johanna on opiskellut Ruotsin Malungin kansakorkeakoulussa sekä suorittanut Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulussa kansanmusiikkipedagogin tutkinnon ja toimii viulunsoitonopettajana Pietarsaaressa ja sen lähiseuduilla.

Uusi äänite Johanna Lönngren & Rie (topcd-1062) sisältää suomenruotsalaista Kansanmusiikkia 1800-1900-luvuilta nykyaikaisin sovituksin. Levy sisältää myös Johannan omia sävellyksiä sekä yksi Mikael Mattilan sävellys. Levyn kappaleet ovat tanssiystävällisiä mm. valsseja, polkkia, menuetteja sekä yksi hambo, että yksi sottiisi.

Rie yhtyeen muusikot ovat: Johanna Lönngren, viulu, harmooni, kantele ja laulu, Mikael Mattila, akustinen kitara, Viktor Weijola, akustinen kitara ja Egon Veevo, kontra- ja ukulelebasso.

Johanna soittaa viulua myös La Riippa Groupissa, joka julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2018.

Godafton Godafton / Brudpolka e. Edvard Öjst och Kvickströms polka / Jännähambo / Algots schottis / Menuett e. Mickel Bergman / Wilmas vals / Polska e. Matts Israelsson-Ström och polska e. Gustaf Hellman / Menuett från Lappfjärd / Pojkpolskan e. Otto Lillhannus och polska e. Jonas Markusson-Jåfs / Menuett e. Sepp-Fredrik / Antons lillvals

Julkaisija Top records 2019

Valo Timo: Tuhannen riemun harmooni. Kaisu Förstin nuottikirja

nuottikirja

Mestaripelimanni Kaisu Förstin soitossa elää evijärveläisen Hautalan suvun rikas musiikkiperinne. Harmoonia ei säästellä, vaan siitä otetaan kaikki mahdollinen irti. Jokaisessa kappaleessa eletään mennyttä ja tätä päivää. Kirjan 30 kappaletta Kaisu Förstin keskeisestä ohjelmistosta on pieteetillä nuotintanut Tallari-yhtyeen pitkäaikainen harmooninsoittaja Timo Valo, ja mestarin tarinat kappaleistaan kirjasi ylös Mauno Järvelä.

Karvakengän polkka / Iivari Hautalan jenkka / Ruukkimestarin polska / Tuudittele tuuli mun pientä venhoain / Purppurin marssi / Nurmelan Eemelin masurkka / Saippuanokkain sottiisi / Poranek / Syrjälän Kaaoin polska / Mikaelssonin polkka / Retving / Pettymysvalssi / Taas Kaisu kaatuu, Servin Maijan kakarat / Iivari Hautalan sotiisi / Hautalan Jaakon polska / Häämarssi / Tuhannen riemun polkka / Kaisun marssisikerämä / Vinetan kellot / Pietarsaaren polkka / G-duuri-hoppatahti / Evijärviläinen takaperä / Paraatimarssi / Dolores-valssi / Kuortaneen polkka / Anttikosken Heikin mahtipolkka / Marssi B-duurista / Kirje sieltä josktakin / Eläköön Heidecksburg / Varpusen polkka

Julkaisija Kansanmusiikki-instituutt 2019

Tuhkatassu Paula: Iloja

cd

Paula Tuhkatassu on nuori turkulainen muusikonrenttu, joka muovailee ukulelen ja äänen avulla elämän pienistä iloista ja suruista sykähdyttäviä, ilahduttavia ja lohduttavia lauluja. Yleisen tarinankerronnan ja tunnepuimuroinnin lomaan saattaa toisinaan lipsahtaa huomioita maailman ja yhteiskunnan tilasta ja rakenteesta - sellaistakin kun elämä joskus on, lipsahtelua.

Paula Tuhkatassu - ukulele, laulu

Talvipyöräilystä / Laulu kummista ajoista / Syksylle / Veteen / Kissoja ei natseja / Voitto / Iloja

Julkaisija Paula Tuhkatassu 2019

Träskelin Jimmy & Tallari: Lähtölaulu. A Song of Departure

cd

Lähtölaulu - A Song of Departure -levyn sisältämä lauluvalikoima herättelee henkiin Amerikkaan lähteneiden siirtolaisten vaiheita ja tuntemuksia uudessa maassa sekä kotimaahan jääneiden omaisten mielenmaisemia. Koskettavien ja riemastuttavien värssyjen takaa löytyy paitsi amerikansuomalaisen musiikin merkkihenkilöitä, kuten haitaritaiteilija Viola Turpeinen ja kuplettinikkari Arthur Kylander, myös unohduksiin vaipuneita lauluääniä. Heitä kaikkia yhdistää, tavalla tai toisella, se lähtemätön vaikutus, jonka Amerikan huumaava kutsu jätti jälkeensä.

Juhannuksen aikana / Tanssit Kiipillä / Lähtölaulu / Unelma-valssi / Amerikan leski / Siirtolaisen ensi vastuksia / Amerikan likkojen tanssilava / Kotimaani ompi Suomi

Julkaisija Kansanmusiikki-instituutti 2019

Anssi Salminen: Anssi Salminen

cd

Anssi Salmisen ilmeikäs ja elämältä maistuva folk-rock soi varmana ja vakaana, eivätkä edes ne suomalaisille hieman vieraat country-vaikutteetkaan aiheuta pienintäkään nikottelua. Esikoislevynsä julkaissut multi-instrumentalisti onkin jo karaistu monissa tulissa ennen tätä, sillä mm. Frigg, Jarkko Martikainen & Luotetut miehet -jäsenyys, useat teatterituotannot, sekä vierailut toisten artistien seurana ovat kaikki olleet taatusti rakentamassa pohjaa tälle vahvalle esikoiselle.

Anssi Salminen - laulu, kitarat, mandoliini
Janne Mathlin - rummut ja perkussiot
Harri Kuusijärvi - haitari
Kalle Ylitalo - basso, taustalaulu

Tero Pajunen - taustalaulu
Maija Kauhanen - taustalaulu

1. Our Setting Sun
2. Down Water Falls
3. Calendar Life
4. Picture Show
5. King Of All Colours
6. Whistle Blowing
7. If Spring Never Comes
8. Closed Doors And Wasted Words
9. Tired Wings
10. Laughing From Behind

Julkaisija Eclipse Music 2019

Onni Rajaniemi: Mä näin liian kauas

cd

Onni Rajaniemen musiikissa yhdistyvät folk, suomirock ja kevyesti unelmoiva pop. Rajaniemen kesäkuussa ilmestynyt “Mä näin liian kauas” -albumi laajentaa debyytin “Syksy” (2017) akustisesta ilmaisusta sähköiseen. Rajaniemen laulut kertovat pelosta tuntemattoman äärellä, rakkaudesta kaikkeen ja ei-mihinkään sekä keskeneräisyydestä. Onni Rajaniemi esiintyy sähköisen bändin kanssa rakentaen siltaa folkmenneisyyden ja rocknykyisyyden välille.

Albumi kuljettaa kuulijat verevän folk rockin, aurinkoisen suomirockin ja herkän akustisen laulelman tunnelmiin. Kuultavissa on sähköä, sydänsuruja, elämäniloa, hämmennystä, kevättä ja Syksyä, sekä tietysti ihmismielen kierouksia. Ennen kaikkea kuultavissa on kuitenkin musiikkia, jota Rajaniemi on halunnut tehdä jo pitkään, ja jakaa muiden kuultavaksi.

Onni Rajaniemi - laulu, kitarat, basso, oktaavikitara, mandoliini, urkuharmoni, perkussiot
Anssi Vättö - basso , piano, oikosulkugeneraattori ynnä muut spedut
Johannes Latva - rummut ja perkussiot

Hei hyvä ihminen / Ei mitään / Fiilis (tosielämää) / Yölliset aatokset / Tahdon sut mukaan / Ei sen pitäisi olla niin vaikeaa / Pelkään ettei kaikki käännykään parhain päin / Maailma makaa / Viimeinen tanssi / Onnellinen

Julkaisija Onni Rajaniemi 2019

PuLuFlou: A-Journey-To

cd

Multi-instrumentalisti-duon ensimmäinen pitkäsoitto.

Saana Pulkkinen - oktaaviviuu, 16-kielinen kitara, viulu, alttoviulu, laulu
Leena Lundell - kitara, harmooni, laulu

Intro / Kanneltaja / Playing on Maple Leaves / A-Journey-To / Juvelus / Lyydi / In the Pocket

Julkaisija PuLuFlou 2019

Paakkola Tuula & Pernu Marja-Leena: Kun mummu oli pieni tyttö

cd

Marja-Leena Pernun runoihin sovitettuja ja sävellettyjä lauluja.

Aila Lehtonen - laulu
Linnea Paakkola - laulu
Tuula Paakkola - laulu ja nokkahuilu, sävellys ja sovitus
Tapio Wiik - piano, kitara, haitari, basso, rummut ja rytmisoittimet, sovitus

Kun mummu oli pieni tyttö / Joella / Pässi / Lehmät / Kanat: / Virkun masurkka / Lammasrumba / Lahtipäiväblues

Julkaisija Marja-Leena Pernu 2019

Sivut

Selaa vanhempia julkaisuja