Uusia julkaisuja

Ida Elina: Valoisaa Joulua

cd

Ida Elinan joululevy Valoisaa Joulua on sekoitus tunnettuja suomalaisia ja ulkomaalaisia klassikkoja raikkaasti ja nuorekkaan voimakkaasti tulkittuina. Loistavat arvostelut saanut joululevy on joulun klassikko.

Nyt syttyy valot tuhannet / Ensimmäinen joulu/Gloria in Excelsis Deo / Enkeleiden joululaulu / Joulun kellot / Maa on niin kaunis / Kolme kuningasta / Rauhaa, vain rauhaa / Joulupuu / Sylvian joululaulu / Oi, jouluyö / Tulkoon joulu / Feliz Navidad

http://www.idaelina.com

Julkaisija IMU-Inkoon musiikki 2013

Bibb Eric and the North country far

cd

Turner Station / New Home / I´ll Farm For You / Shingle By Shingle / On My Way To Bamako / With My Maker I am One / Goin´Down The Road Feelin´Bad / Don´t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down / Needed Time

Eric Bibb: laulu, 6 & 12-kielinen kitara

Olli Haavisto: Dodro & Weissenborn lap steel kitara

Petri Hakala: mandoliini & mandola

Julkaisija Eric Bibb Productions 2013

Saari Wimme & Rinne Tapani: Soabbi

cd

Virsilevy jossa improvisaatiota, joikua ja sähköistä maisemaa, syvää tunnetta, pohjoisen bluesia ja gospelia.

Julkaisija Rockadillo Records / Zen Master Records Oy 2013

Lahden musiikkiluokkien lapsikuorot ja Freija: Tämän kylän lapsii

cd

Lahden musiikkiluokkien musiikkikasvatus on monipuolista ja toiminnallista. Opetus perustuu sovellukseen Kodaly-metodiikasta. Jokaisella Ltoilan koulun 3.-6. luokka-asteella on oma kuoronsa. Edustuskuoro "Laulupuu" on Lotilan ja Tiirismaan koulujen yhteinen lapsi- ja nuorisokuoro.

Freija on yksi tämän hetken arvostetuimmista kansanmusiikkiyhtyeistä Suomessa. Freijan musiikki on laulettua, folk- sävyistä nykykansanmusiikkia omalla soundilla ja hyvällä svengillä. Yhtyeen SydänJuurilla -albumi valittiin Vuoden 2011 kansanmusiikkilevyksi sekä palkittiin Emma-patsaalla (paras etno albumi 2011). Freija konsertoi paljon myös lapsiyleisölle ja esimerkiksi Kiekkumaralla -levy (2007) on noussut lapsiperheiden kestosuosikiksi. Freija muusikot ovat tuttuja myös TV2:n Pikku Kakkosesta.

Julkaisija PopUnion Oy / Capo Records & Lahden Musiikkiluokkien Tuki ry. 2013

Jaakko Laitinen & Väärä Raha: Lapland - Balkan

cd

"Tulemme Lapista – Sallasta, Inarista ja Rovaniemeltä. Musiikkimme on monissa liemissä marinoitu erikoisuus, missä voi kuulla kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä, venäläisistä romansseista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä. Laulut ovat pääasiassa omia. Sanoitusten johtoaiheena on tietysti rakkaus, mutta myös muut elämän keskeiset kysymykset – kaiken katoavaisuus, muistojen pettävä hehku, maailmallisen onnen häilyvyys ja kunnianhimojemme lopullinen turhuus – tulevat käsitellyiksi. Sävelissä ja rytmeissä kietoutuvat toisiinsa ilo ja suru erottamattomaksi kudelmaksi, joka saa tanssijalan vipattamaan!"

Jaakko Laitinen & Väärä raha -yhtyeen uusin julkaisu Lapland-Balkan (loppuvuodesta 2013).

Julkaisija Playground Music Oy 2013

Kataja: Kansanmusiikkia Keski-Suomesta

cd

Keski-Suomen vanhimman pelimannimusiikin tunnetuimmat soittimet ovat kantele ja viulu. Kanteleen ja viulun yhtyesoitto oli yleistä vielä 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymmenillä perhejuhlissa, iltamissa ja muissa yhteisötilaisuuksissa. Kannonkosken kansansoittajien yhtye ja Saarijärven pelimannit olivat viimeisiä tiedossa olevia kantele- ja viuluyhtyeitä, joissa kanteleilla soitettiin vielä 1980-luvulla sulkutekniikalla.

Tämä levy on tehty entisaikojen pelimanneja kunnioittaen ja haluten edesauttaa tämän harvinaiseksi käyneen perinteen säilymistä jälkipolvien muistissa.

Muusikot:

Katriina Weijo, viulu ja Saarijärven kantele
Tiia Pennanen, viulu
Kari Dahlblom, Saarijärven kantel
Jarmo Hovi, lyömäsoittimet

Julkaistu loppuvuodesta 2013.

Julkaisija Kansanmusiikki-instituutto 2013

Kouon Frouva: Lovefolk

cd

Kouon Frouvan musiikin tunnusmerkkejä ovat sympaattiset miesääniharmoniat, hilpeät sävelleikittelyt sekä Suomen etelämurteiden käyttö lyriikoissa. Jouluukuussa 2013 julkaistun levyn ohjelmistoa voidaan hyvällä syyllä kutsua lovefolkiksi, sillä pohjoismaisten vaikutteiden lisäksi mukana on myös musiikillisia vaikutteita Pohjois-Amerikasta, ja laulutekstit pyörivät sopivasti rakkauden ympärillä.

Muusikot:

Topi Korhonen: kitara ja laulu
Lassi Logrén: viulu ja laulu
Jarmo Romppanen: mandoliini ja laulu
Silvo Vatanen: huilut
Jani Snelman: basso

Julkaistu joulukuussa 2013.

Julkaisija Kanteleen ääniä 2013

Torppa, Minna: Saarijärvi soi

nuottikirja

Saarijärvi soi -teos on tarkoitettu sekä kulttuuriperinnöstä kiinnostuneiden että kansanmusiikin harrastajien aktiivikäyttöön. Kirjaan on koottu ja huolellisesti taustoitettu Saarijärvellä soitetut ja arkistoihin taltioidut vanhat 368 kansansävelmää. Saarijärvi on tunnettu erityisesti omaleimaisesta kanteleperinteestään. Tässä teoksessa kansanmusiikki näyttäytyy kuitenkin koko kulttuurisessa laajudessaan eri soittopeleineen, tanhuineen ja pleimannimuistoineen.

Saarijärvi soi -teos myös konkreettisesti soi. Sen liitteenä oleva cd-levy tarjoaa lukijalle kuulokuvia entisajan pelimannien soitannoista arkistoäänitteinä. Dvd-levy puolestaan sisältää nykypelimannien esitykset kesällä 2013 vidoidussa Saarijärvi soi -konsertissa.

Julkaisija Saarijärvi seura ry 2013

Helsinki-Cotonou Ensemble : Beaucoup de Piment!

cd

Helsinkiläis-Beniniläisen kokoonpanon esikoislevy

Julkaisija No Problem Music 2013

Kustaa Järvisen nuottikirja

nuottikirja

Satakuntalaisen Mestaripelimanni Kustaa Järvisen (1897-1979) ohjelmistoa ja soittotyylistä. Nuottikirjan on toimittanut Mauno Järvelä.

Julkaisija Kansanmusiikki Instituutti 2013

Järvinen, Kustaa: Pelimanni - Fiddle man

cd

Julkaisu on Mestaripelimanni Kustaa Järvisen (1897-1979) vuonna 1976 julkaistun levyn uusintapainos. Kun tämä levy näki ensimmäisen kerran päivänvalon, oli mestari itse vielä elossa ja hyvässä soittovireessä.

Järvisellä on ollut valtava vaikutus suomalaiseen ja satakuntalaiseen pelimannimusiikkiin. Vanhempien pelimannien suulla ilmaistuna, "joka on soittanut Kustaa Järvisen kanssa ja aistinut hänen silmistään pilkahduksen: `nyt se menee kuten pitääkin`, ei voi unohtaa musisoimisen ja yhdessä soittamisen riemua".

Julkaisija Kansanmusiikki Instituutti 2013

Suden Aika: Laiturilla live at Sissola

cd

Liisa Matveinen, laulu, kantele
Katariina Airas, laulu, moraharppu
Nora Vaura, laulu, udu
Veera Voima, laulu, kantele, hullut

Julkaisija Laika records 2013

Esa Kotilainen: Perhosniitty

cd

Esa Kotilainen on eräs kuuluisimmista suomalaisista kosketinsoittajista. Hän soitti 1970-luvulla lyhyen aikaa Wigwam- ja Tasavallan Presidentti -yhtyeissä, sekä julkaisi oman sooloalbumin vuonna 1977.

Esa Kotilainen - haitarit, bassohaitari, minimoog, mellotron
Peter Lerche - kitarat
Eerik Siikasaari - bassot
Anssi Nykänen - rummut ja perkussiot

Metsäretki / Perhosniitty / Maitoreissu / Yöllinen ratsastus / Vuono sininen / Fossiili / Napatanssija / Pihakeinu / Syksyn taikaa / Vieno tuuli

Bonus: Equus I - Dysartin teema / Equus II - Alanin teema / Equus III - Yöllinen ratsastus

 PRECD035

Julkaisija Running moose 2013

Orkestar Bordurka: Jogurt

cd

Bordurian maan suurlähettiläiden Orkestar Bordurkan neljäs cd

Roope Aarnio – guitar, vocals
Topi Korhonen – guitar, trumpet, vocals
Oskari Lehtonen – drums, percussion, vocals
Hannu Oskala – accordion, vocals
Sara Puljula – bass, vocals
Jarno Tastula – violin, mandolin, lead vocals

 

Nova danza / Jogurt Borduria / Sapte Faatizky / Mandolino / Auski Atomic / Bebopzky / Fun Tashlach / Amaih / Nova Danza / Fun tashlah

HAZARCD

 

Julkaisija Orkestar Bordurka 2013

Pieni Tiikeri - Lauluja lapsille

cd

Pieni tiikeri -levylautasella tarjoillaan maistiaisia maailman musiikkikulttuureista koteihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Levyllä esiintyvät artistit ja esiintyjäryhmät Arnold Chiwalala (Pole Pole ja Arnold Chiwalala Band), Cinta Hermo, Nefes, Pape ja Kasumai, Patalino ja Shava asuvat ja työskentelevät Suomessa. Lisämausteet tähän musiikkikeitokseen heittää Sierra Maestra – suoraan Kuubasta!

GMCD 1325

Julkaisija Maailman musiikin keskus 2013

Suo: Suuri härkä

cd

Veera Voima, Emilia Lajunen ja Roope Aarnio ovat yhdessä kansanmusiikkiyhtye Suo, jonka musiikissa heräävät eloon kalevalainen maisema ja muinainen runolauluperinne. Aarnio (kitara), Lajunen (viulu) ja Voima (kantele) tempaavat soitollaan mukaansa

1. Suuri Härkä
2. Yhen emosen lapset
3. Hellotti
4. Emon Lupaus
5. Rihmanen
6. Nousuaika
7. Kylmällä kyhätty
8. Mitä sinä tulit
9. Sulhon tappo
10. Koijarisflikka
11. Tammi
12. Kenpä siitä lehvän leikko

TEXCD126

Julkaisija Texicalli Records 2013

Sjöblom, Jouni: Elämän kulkurit - lauluja luonnosta ja elämästä

nuottikirja

Olen säveltänyt nuottikirjan laulut innoittajanani kotiseutuni maisemat ja luonto. Laulujen teossa vaimoni Leena on antanut arvokasta apua. Nuottikirjan laulut ovat syntyneet 1997-2013 välisenä aikana ja niistä huokuu rakkaus kotiseutuun, niin Kymijokeen kuin Repoveden kansallispuistomaisemiin. Nuottikirjan lauluista suurin kokonaisuus on Kuutinlahti-laulusarja, joka kantaesitettiin Kuutinlahden konsertissa 2003. Monet lauluistani ovat tulleet tutuiksi kuoroversioina. Tässä nuottikirjassa laulut ovat helpossa sointumerkein varustetussa muodossa.  - 19.9.2013. Jouni Sjöblom

Nuottikirjan laulut on julkaistu myös levyllä: Elämän kulkurit - cd.

Julkaisija Vokki 2013

Vokki: Elämän kulkurit

cd

Olen säveltänyt tämän levyn laulut innoittajanani kotiseutuni maisemat ja luonto. Laulujen teossa vaimoni Leena on antanut arvokasta apua. Levyn laulut ovat syntyneet 1997-2013 välisenä aikana ja niistä huokuu rakkaus kotiseutuun, niin Kymijokeen kuin Repoveden kansallispuistomaisemiin. Levyn lauluista suurin kokonaisuus on Kuutinlahti-laulusarja, joka kantaesitettiin Kuutinlahden konsertissa 2003. Monet lauluistani ovat tulleet tutuiksi kuoroversioina. Tällä levyllä lauluja kuullaan ensi kertaa Vokki-yhtyeen versioina.  - 2.9.2013. Jouni Sjöblom

Levyn musiikki on julkaistu myös nuottikirjana: Elämän kulkurit - lauluja luonnosta ja elämästä.

Julkaisija Vokki 2013

Aili & Folks

cd

Uuden musiikin kilpailussa 2012 menestyksellä kisaillut Aili julkaisi viimevuotisen EP-levynsä jatkoksi kokopitkän 1.11.2013.  Nimi on vaihtunut muotoon Aili & Folks, mutta albumi sisältää samaa melodista, suomenkielistä, kansanmusiikin, folkin ja popin sekoitusta kuin aiemminkin.

 

Julkaisija Pinetree records 2013

Rosenfink

cd

Rosenfink - En blandning av gammalt och nytt

Rosenfink sai alkunsa vuonna 2010 kolmen kansanmuusikon kokoontuessa kuuntelemaan kotiseudultaan ja sen lähiympäristöstä tallennettuja arkistoäänitteitä. He löysivät mieleenpainuvia laulajia ja pelimanneja, joiden musiikkia he halusivat tuoda esille uudessa kokoonpanossa. Yhtyeen peruslähtökohdaksi muodostuikin suomenruotsalaisen, etelä-suomalaisen arkistomateriaalin esittäminen tässä hetkessä. Yhtyeen muusikot myös säveltävät uusia, uusmaalaiseen ja pohjoismaiseen perinteeseen pohjaavia kappaleita.

Rosenfink (suom. punavarpunen) laulaa kertomuksia kaipuusta ja sydäntä viiltävästä rakkaudesta, mylläristä ja tämän tyttärestä, matoja sisältävistä omenoista sekä kaikkien lasten herkkuruoasta. Tarinat ja musiikki kumpuavat vanhoista arkistoäänitteistä, joihin yhtye on tarttunut puhaltaen ensin pölyt päältä pois. Yhtye versioi toinen toistaan hienompia kansanlaulajia ja pelimanneja oman äänensä kautta.

Juulia Salonen - laulu, huilut
Jarmo Romppanen - mandola, mandoliini, kitara, laulu
Pauliina Pajala - viulu, laulu

Julkaisija Finlands Svenska Folkmusikinstitut 2013

Sivut

Selaa vanhempia julkaisuja