Uusia julkaisuja

Kaustisen jamivihko 2011

nuottikirja

Kaustisen jamivihko 2011.
Kaustisen festivaalijamien satoa kesältä 2011. Taskukokoiseen jamivihkoon ovat kappaleita tuoneet Väsen, Hanneke Cassel, Kevin Henderson, Heikki Lahti, Mauno Järvelä, Antti Paalanen, Antti & Esko Järvelä, Snaarmaarwaar, Gjangsta, Fernando Stern ja Cimbaliband. (KIJ 73, 2011)16 pages.

Julkaisija Kaustinen folk music festival 2011

Mestaripelimannit -korttipakka vol. 1

kirja

Kansanmusiikki-instituutin historian ensimmäisessä korttipakkajulkaisussa esiintyvät mestaripelimannit Konsta Jylhästä, Kustaa Järvisestä, Otto Hotakaisesta ja Tuure Niskasesta lähtien. Jimmy Träskelinin suunnittelema pakka tarjoilee kansanmusiikin historiaa viihteellisessä, mutta arvokkaassa muodossa! 55 korttia.

maksaa 8e

Julkaisija Kansanmusiikki-instituutti 2011

Lauri Tähkä: Polte

cd

Lauri Tähkän soolojulkaisu.

Muusikot:

Lauri Tähkä; laulu, akustinen kitara

Marko Timonen; rummut, tamburiini

Arttu Hasu; basso

Milla Viljamaa; piano, flyygeli, vibrandoneon, harmooni

Timo Kämäräinen; sähkökitarat, 12-kielinen akustinen kitara

Riku Mattila; akustinen kitara

Juho Viljanen; pasuuna

Janne Toivanen; trumpetti

Jarno T. Karjalainen; taustalaulut

Vierailijat:

"Musta Meren Polkka Orchestra" Kukka Lehto, viulu, Teija Niku, haitari, Petri Hakala, mandoliini, Milla Viljamaa, harmooni

Syyskuun kyy / Polte / Myrsky / Sinun täytyy minun luokseni tulla / Pieni ihminen / Päästin sinut irti / Vielä olet suruton / Rakastuin taas / Kukaan ei jää pysy paikoillaan / Kokonaan sun / Riittää meille päiviä

Julkaisija Universal 2011

Marko Aho & Risto Blomster: Jokamiehen perinteenkeruuopas

opasjulkaisu

Opas on tarkoitettu aktivoimaan ruohonjuuritason perinnemusiikkiin ja -tanssiin liittyvän tiedon keräämistaä 2010-luvun Suomessa. Se on osa Kansanmusiikki- ja kansantanssialan vuosien 2011-2012 teeman "Höyrypäät ja mopopojat - Musiikkia ja tanssia tallentamassa" toimintaa, ja sen on kustantanut Kansanmusiikkin ja -tanssin edistämiskeskus.

Julkaisija Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskus 2011

Kauhajoen Klaneetit: Komia polokka

cd

Vuonna 1972 perustettu Kauhajoen Klaneetit oli jo tuolloin ainutlaatuinen ja omaperäinen kokoonpano, sillä se oli ensimmäinen kansanmusiikkiyhtye, joka perustui klarinettien soinnille. Klarinetteja ryhdyttiin soittamaan uudelleen vuonna 2002. Tänäkin päivänä Kauhajoen Klaneettien ohjelmiston pääpaino on omilla juurillaan, eteläpohjalaisessa         kansanmusiikissa.

Julkaisija Kauhajoen Klaneetit 2011

JPP: Live in Duluth

cd

Yhtyeen kymmenes cd on tuplalevy ja taltiointi konsertista Duluthissa, Minnesotassa, syksyllä 2007. Livetunnelman voi aistia laadukkaassa kokonaisuudessa, joka sisältää niin yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä kuin perinteistä ohjelmistoa.

Julkaisija JPP 2011

Luomala & Salminen: Konsta Lives!

cd

Konsta Jylhä -kilpailun vapaan sarjan vuonna 2010 voittaneet kansanmusiikkihurjastelijat Luomala & Salminen ovat saaneet valmiiksi esikoislevynsä. Konsta Jylhän sävellykset saavat herrojen käsittelyssä kyytiä. 

Julkaisija Prasunkantajat 2011

Rymäkkä: Niemisen laulukirja

cd

Kymenlaaksolaista menoa yhtyeen uusimmalla pitkäsoitolla.

Julkaisija Rymäkkä 2011

Uulu, Taidekaari ja Ville Leinonen esittävät: Elämä on yhtä juhlaa!

cd

Lasten tekemää lastenmusiikkia. Levyn teemana ovat erilaiset juhlat. Kappaleiden tyylilajit vaihtelevat Mali-bluesista kauhumusiikkiin ja hip-hopista kansanmusiikkiin. Levy on syntynyt osana musiikkiprojektia, joka tehtiin Tampereen koulujen erityistä tukea tarvitsevien 5. luokkien kanssa. 

Julkaisija Uulu Records 2011

Teija Niku: Finsko Pajusko

cd

Teija Niku (s.1982) on sukupolvensa lahjakkaimpia haitaristeja, joka aloitti soittoharrastuksensa kotisedullaan Haapavedellä jo 7-vuotiaana. Saatuaan opetusta mm. Maria Kalaniemeltä ja Kimmo Pohjoselta Teija jatkoi Kaustisen musiikkilukiossa ja vuodesta 2002 Sibelius-Akatemian kansanmusiikkinosastolla.Teija oli innostunut Balkanin musiikista, ja kun oppimateriaalia ja asiantuntevaa opettajaa ei Suomesta löytynyt hän jatkoi, Kalaniemen ehdotuksesta Malmön musiikkikorkeakoulussa Balkanin musiikin taitajan, kolminkertaisen harmonikansoiton maailmanmestarin Leo Nikan oppilaana. Serbialaismustalaisen opetajan myötä Teijan innostu vain kasvoi ja kesinä 2006 ja 2007 hän matkusti Makedoniaan Sasko Velkovin oppiin. - Olen ollut onnekas päästessäni harmonikansoiton huippuosaajien oppiin. He ovat olleet taitojensa lisäksi myös persoonillaan mukana vaikuttamassa siihen, millainen soittaja tänä päivänä olen, Teija kertoo. Sibelius-Akatemian lopputyövaiheessa Teijalla alkoi syntyä omia kappaleita ja häne perusti Grupo Balkan -yhtyeen, johon tulivat mukaan viulisti Tommi Asplund, kontrabasisti Ilkka Heinonen ja kitaristi Tuomas Logren. 

Julkaisija Rockadillo Records 2011

Salonkylän pelimannit: Soittajan tervehdys

cd

Kaustisen Salonkylän perinteikäs pelimanniyhtye kokoontui loppuvuodesta 2010 Salonkylän nuorisoseurantalolle äänittämään. Lopputuloksena syntyi 17 raitaa sisältävä Soittajan tervehdys -albumi, joka on kunnianosoitus kaustislaisen kylän musiikkiperinteelle sekä sen edemenneelle suurelle pelimannisäveltäjälle Viljami Niittykoskelle.

Julkaisija Kansanmusiikki-Instituutti 2011

Tallari: Sinisiä puita

cd

Tallari uusi tuplalevy juhlistaa yhtyeen 25-vuotista taivalta. Levy in runsas ja monipuolinen kattaus Tallaria parhaimmillaan.

Julkaisija Kansanmusiikki-Instituutti 2011

Seesjärven laulut

cd

Pohjois-Aunuksen lauluperinnettä paatenelaisen ryhmän esittämänä. 

Julkaisija Juminkeko 2011

Viktor Jevsejev: Folkloristi kentällä

cd

Levy sisältää Jevsejevin keräämää eeppistä runolaulua, häälauluja, rekilauluja, satuja, loitsuja ja muuta karjalaista perinnettä. Toimittanut Markku Nieminen.

Julkaisija Juminkeko 2011

Alusvasara: Välke

cd

Keski-Suomalaisen kansanmusiikkiyhtyeen esikoisjulkaisu.

Julkaisija Alusvasara 2011

Kiikka-Iisakki: Riskun pelimannien musiikkia

cd

Eteläpohjalaista pelimannimusiikkia soittavassa triossa musisoivat viulisti Emilia Lajunen, kitaristi Jarmo Julkunen ja lyömäsoittaja Hannu Risku. Yhtye on perustettu 2009 ja sen ohjelmistona on Riskun pelimannien sävelmät. Trion maailmanmusiikkitaustaiset sovitukset antavat uuden elämän näille upeille melodioille.

Julkaisija Kiikka-Iisakki 2011

Milla Viljamaa: Minne

cd

Milla Viljamaa toisen soololevyn tutkimuksen kohteena ovat tarun ja toden rajapinta. Polkuharmoonin seurana soi jousikvartetti, laulu ja tarunhohtoinen celesta.

Julkaisija Milla Viljamaa 2011

Tevana 3: Mieron tiellä

cd

Juha Jyrkäksen perustama metalli-yhtye osoittaa miten monipuolinen soitin kantele on. Hän soittaa levyllä 12- ja 15-kielisiä sähkökanteleita. Yhtyeessä musisoivat myös basisti Aslak Tolonen ja rumpali Janne Väätäinen. Levyn kappaleet ovat pääosin Jyrkäksen säveltämiä ja sanoittamia ja yhtyeen   sovittamia. Sanoituksissa on yhdistetty kalevalakieltä ja nykysuomea.

Julkaisija Juha Jyrkäs 2011

Suonna Kononen: Suomenhevonen ja muita lauluja

cd

Suonna Kononen on Joensuussa asuva laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan mm. Folswagen- ja Huojuva lato -yhtyeistä. Uusi, Konosen omaa nimeä kantava levy kokoaa hänen tuotantoaan reilun kahden vuosikymmenen ajalta. 

Julkaisija Pilfink Records 2011

Marja Mattlar: Varhaisten parhaita

cd

Kokoelmalevylle on koottu Marja Mattlarin musiikin parhaita paloja. Levyn tiimoilt on myös julkaista nuottikirja.

Julkaisija Isis Records 2011

Sivut

Selaa vanhempia julkaisuja