Uusia julkaisuja

Alamaailman Vasarat: Haudasta lomilla

livedvd

Huima paketti sisältää lähemmäs neljä tuntia elävää vasarointia Suomesta ja ulkomailta. DVD:n kokonaismitan nostaa viiteen tuntiin kaikki yhtyeen legendaariset musiikkivideot ja huimat ekstrat, mm. kulttimaineeseen noussut lyhytelokuva Elukka, mustan huumorin sävyttämä lykantrooppinen nukkeanimaatio, johon yhtye teki myöhemmin Ranskassa palkitun musiikin vuonna 2005, sekä hilpeä ja outo dokumentti albumin Huuro Kolkko äänityssessioista Italiasta 2008 syksyltä. Mukana muitakin lyhytelokuvia vuosien varrelta aina kauhusta scifiin saakka, yhtyeelle ominaisella huumorilla sävytettynä.

Julkaisija Laskeuma Records 2010

Zamburu: Waaw!

cd

Zamburu on 15 vuotta sitten perustettu rumpuorkesteri. Orkesterin ohjelmisto koostuu länsi-afrikkalaisista rytmeistä, lauluista ja tansseista. Soittimisto on perinteistä afrikkalaista, johon kuuluvat djembe- ja sabarrummut, dundun, sekä balafonit. Toiminta keskittyy Nakkilaan. 

Julkaisija Zamburu 2010

Petra Hartikainen & Pekko Käppi: Uni uuhella ajeli

cd

Levy koostuu uusista ja vanhoista kehtolauluista. Osa lauluista on tehty levyä varten, osa on kaivettu esiin Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistosta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunokokoelmista ja Suomen kansan e-sävelmistä. Kehtolauluja on laulettu ja lauletaan eedelleen lasta nukuttaessa sekä lasta viihdyttäessä. Kehtolaulut ovat aikaisemmin olleet olennainen osa pienten lasten hoitoa, mutta jostain syystä viime vuosikymmeninä laulaminen lapsille on vähentynyt. Tämä levy on erityisesti tarkoitettu pienten lasten vanhemmille.

Julkaisija Kulttuuriosuuskunta Uulu 2010

Suunta: Sulavainen

cd

Suunta-yhtye eli Anna-Kaisa Liedes, Timo Väänänen ja Kristiina Ilmonen on julkaissut ensilevynsä Sulavainen. Levyllä soi uusi arkaainen sävelletty impro – soittimina ihmisääni, puhaltimet, lyömäsoittimet ja kantele.

Julkaisija Maanite 2010

Tuulenkantajat: Koirankuria

cd

Tuulenkantajat on nykykansanmusiikin veteraaniyhtyeitä, sen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Uutuuslevy on kenties Tuulenkantajien uran ehjin kokonaisuus. Omalla ainutlaatuisella tavallaan Tuulenkantajat yhdistelee suomalaisen kansanmusiikin varhaista arkaaista maailmaa ja keskisuomalaisten metsien mystistä kaikua.

Julkaisija Helmi Levyt 2010

Nastolan pikkupelimannit & Gines: Saunablues

cd

Nastolan Pikkupelimannit ja Gines koostuu Wellamo-opiston nuorista soitonopiskelijoista. Pikkupelimannit ovat iältään 3-18-vuotiaita, Gines-yhtyeessä soittaa puolestaan 15-18 vuotiaita. Molempia yhtyeitä ohjaa Elina Nora. 

Julkaisija Mesenat ry 2010

Pekka Jalkanen, Heikki Laitinen, Anna-Liisa Tenhunen: Kantele

kirja

Vihdoin laaja tietopaketti kansallissoittimestamme kanteleesta! Kantele-kirja kattaa kanteleen historian Väinämöisestä sähkökanteleeseen. Mukana tietoa mm. Elias Lönnrotista kanteleen kehittäjänä ja soitinrakentajana, kanteleesta maakunnista, nykysäveltäjien kantelemusiikista… Lue Kansanmusiikki.fi:n laaja esittelyaiheesta.

Julkaisija Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2010

Johanna Juhola: Fantasiatango

cd

Harmonikkataiteilija Johanna Juholan toinen soololevy Fantasiatango-levy koostuu Juholan vuosien varrella säveltämistään tarinoista eri näyttämöteoksiin. Nimikappale Fantasiatango tuli tutuksi Suomessa järjestetystä Eurovision-laulukilpailusta 2007. Uudella levyllä Johanna Juhola esittelee kokoonpanonsa, Johanna Juhola Trion sekä Johanna Juhola Reaktorin. Juholan harmonikka lyö myös käsipäivää elektronisen musiikin kanssa. Live-elektroniikan takaa löytyy Rinneradiosta ja Wimmesta tuttu konemies Tuomas Norvio. 

Julkaisija Texicalli Records 2010

Songs of the Nenets of the Kanin Peninsula, esitt. Elizaveta Pavlovna Ardeeva

cd

Yksi viimeisimmistä mestarilaulajista Elizaveta Pavlovna Ardeeva laulaa levyllä 14 Kaninin nenetsien laulua, jotka yhdessä esittelevät Kaninin nenetsien lauluperinteen monipuolisesti. 68-sivuinen kansivihko sisältää keskeisimpiä taustatietoja Kaninin nenetsien kulttuurista sekä laulut teksteineen, käännöksineen ja taustatarinoineen. Äänittänyt ja toimittanut tutkija Jarkko Niemi.

Julkaisija Maailman musiikin keskus 2010

J. Karjalainen: Polkabilly Rebels

cd

Polkabilly Rebels päättää Lännen-Jukan 2006 aloittaman ja Paratiisin poikien 2008 jatkaman amerikansuomalaisten laulujen sarjan ja huipentaa näin muodostuneen levytrilogian. Levyllä soittavat Karjalaisen lisäksi Veli-Matti Järvenpää, haitari, Tommi Viksten, sähkökitara ja Mitja Tuurala, kontrabasso.

Julkaisija Poko Records 2010

Nordik Tree: Contradans

cd

Pohjoismainen huipputrio Nordik Tree (Timo Alakotila, harmooni; Arto Järvelä, viulu ja oktaavimandoliini; Hans Kennemark, viulu ja alttoviulu) on julkaissut toisen pitkäsoittonsa. Yhteispohjoismaisen sävelaarteiston lisäksi uudella
levyllä kuullaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Valssi- ja marssisävelmien rinnalla soivat puhdasveriset polskat kiemuraisempiakaan tahtilajeja unohtamatta.

Julkaisija Nordik Tree 2010

Seuratansseja 2

cd

Seuratansseja 2 on jatkoa Seuratansseja -cd-levylle ja sisältää musiikin 22 Une Melkon Seuratansseja -kirjassa kuvattuun tanssiin eri puolilta maailmaa. Tanssit soveltuvat hyvin illanviettojen tutustumistansseiksi, koska pari vaihtuu tanssin aikana.

Julkaisija Kansantanssinuorten Liitto 2010

Pekko Käppi: Vuonna ’86

cd

Pekko Käpin tuore tekele hyppää urhoollisesti arkaaisesta suomalaisugrilaisuudesta syvälle suomalaisen undergroundmusiikin ytimeen. Hantien ja suomensukuisten vähemmistöjen soittimet kuten suolikielinen pyngyr, jouhikot, luiset munniharput ja muut museoituneet kapistukset on altistettu elektronisesti käsitellyn melumusiikin kurimuksen alle. Kokonaisuutena levy on huikea äänikollaasi akustisen ja elektronisen ristipaineessa.

Julkaisija Singing Knives 2010

The Songs of the Finnish Kaale

cd

Kai Åbergin ja Risto Blomsterin toimittama kokoelmalevy suomalaisen romaniväestön musiikista. Levy sisältää 17 raitaa, jotka on äänitetty Pohjois-Karjalassa 1995-2009. 16-sivuinen kansivihkonen sisältää kattavat tekstit englanniksi.

Julkaisija Pilfink Records 2010

Sattuma: Live in Moscow. Club Dom.

livedvd

Sattuma on Venäjän Karjalan tunnetuimpia folk-yhtyeitä, jonka musiikissa perinne ja nykyaika yhdistyvät. Live-dvd on äänitetty Moskovassa 15.1.2010. 

Julkaisija Sattuma 2010

Sattuma: Kinofilmi

cd

Sattuma on Venäjän Karjalan tunnetuimpia folk-yhtyeitä, jonka musiikissa perinne ja nykyaika yhdistyvät. Sattuma on perheyhtye, joka toimii "isiltä lapsille" sekä myös "lapsilta isille" periaatteella. Sattuma soittaa uutta folkkia - sekä perinteisiä säveliä ja lauluja että omaakin musiikkia. Laulukielinä suomen, karjalan ja venäjän eri murteet. 

Julkaisija Sattuma 2010

Anna-Karin Korhonen & Timo Alakotila: Koralli

cd

Anna-Karin Korhonen ja Timo Alakotila soittavat pianoilla sävellyksiään ja sovituksiaan niin soolona kuin duona. ”Kaksi pianoa ja kaksi oman kuuloistaan taiteilijaa ovat kutsuneet soitollaan paikalle niin kokonaisen orkesterin kuin yksinäisen pelimanninkin. Pianolla se on mahdollista. Vaikkei piano olekaan se tavanomaisin instrumentti edes nykykansanmusiikkia soitettaessa, ovat sen mahdollisuudet miltei rajattomat.”

Julkaisija Anna-Karin Korhonen 2010

GPV: Trombi7708

cd

GPV eli Eero Grundström (piano, harmooni), Sara Puljula (basso) ja Antti Vuorenmaa (sähkökitara) on folk-yhtye, joka on ottanut vaikutteita niin modernista klassisesta musiikista kuin free jazzista. 

Julkaisija Hilland Records 2010

Pippuri soikoon!

cd

Uutta lastenmusiikkia pohjoiskarjalaisen orkesterin esittämänä, mukana mm. kansanmusiikin opettaja, muusikko Marita Koskelo. Pippuri Soikoon! -levyn lauluntekijät haluavat monipuolistaa tarjontaa ja vaalia lasten laululeikkiperinnettä luomalla uusia, eri musiikkityylejä sisältäviä lauluja. Tyylilajikirjo vaihteleekin levyllä perinteisestä kansanmusiikista bluesiin ja rokkiin. Levyllä soi aidot soittimet soittajineen kanteleista ja munniharpusta saksofoneihin. 

Julkaisija Pilfink Records 2010

Kaiku: Usva

cd

Maailmanmusiikkiyhtye Kaiku toimii New Yorkissa kahden suomalaisen laulajan johdolla, Paula Jaakkola ja Jaana Kantola. Ohjelmisto pohjautuu vahvasti suomalaisiin lauluihin. 

Julkaisija Kaiku Music 2010

Sivut

Selaa vanhempia julkaisuja