Uusia julkaisuja

Sattuma: Palapeli

cd

Karjalaisen perheyhtyeen uusi albumi sisältää 13 sekä Sattuman sovittamaa perinteistä materiaalia sekä omia sävellyksiä, lauluja suomen, karjalan kielillä sekä Äänisen takaisen seudun venäläismurteella.

Julkaisija Sketis Music 2008

Hilja Grönfors: Phurane Mirits

cd

Mestarikansanlaulaja Hilja Grönfors on kerännyt Suomen romanien perinnelauluja vuosien ajan, ja lauluja on kertynyt jo toistasataa. Tällä levyllä hän yhdessä Latšo Džinta yhtyeen kanssa esittää lauluaarteistosta 14 kappaletta. Laulujen keskeisiä aiheita ovat, kuinkas muuten; sydämen riemut ja murheet, sekä hevosilla kulkeminen.

Julkaisija Maailman musiikin keskus 2008

Lelo

cd

Matka suomalais-ugrilaisen musiikin maailmaan, mukana Gennadi Dulkin, Leena Joutsenlahti, Maija Karhinen-Ilo, Anna-Kaisa Liedes ja Timo Väänänen.

Julkaisija Maanite 2008

Äijä: Jet Black

cd

Neljän miehen lauluyhtyeen levy sisältää moniäänistä kansanlaulua eri puolilta maailmaa mm. Ukrainasta, Albaniasta, Suomesta, Venäjältä, Sardiniasta ja Yhdysvalloista. Yhtyeessä laulavat Girlilal Baars, Taito Hoffrén, Pekko Käppi ja Eero Turkka. 

Julkaisija Kanteleen Ääniä 2008

Lepistö & Lehti: Helsinki

cd

Vähemmän on enemmän: harmonikkataiteilija Markku Lepistö ja basisti Pekka Lehti osoittavat tämän uuden projektinsa myötä. 

Julkaisija Aito Records 2008

Lepistö & Lehti: Helsinki

cd

Vähemmän on enemmän: harmonikkataiteilija Markku Lepistö ja basisti Pekka Lehti osoittavat tämän uuden projektinsa myötä. 

Julkaisija Aito Records 2008

Virmon pelimannit: Tirlirlittiä kansanhittiä

cd

Vuonna 1978 perustettu Virmon Pelimannit on 7-henkinen kansanmusiikkiryhmä Varsinais-Suomessa.

2008

Luftstråk: Siska

cd

Maria Kalaniemen ja ruotsalaisen viulisti Sven Ahlbäckin kehuttu yhteistyö jatkuu. Levyllä myös mukana avainviulisti Johan Hedin.

Julkaisija Academus 2008

Riikka: Käenkukuntayöt

cd

Värttinästä ja Adiemuksesta tutun vokalisti Riikka Timosen sooloalbumi.

Julkaisija Aito Records 2008

Sväng: Jarruta

cd

Huuliharppukvartetin odotettu kakkosalbumi. Vuonna 2007 ahkerasti ulkomailla keikkaillut yhtye tuo tulevalla pitkäsoitollaan omintakeiseen äänimaailmaansa myös mm. balkanilaisia vaikutteita.

Julkaisija Aito Records 2008

Arja Kastinen: Ani

cd

Arja Kastisen uusi soololevy sisältää improvisaatioon pohjautuvaa musiikkia 15-, 14- ja 10-kielisillä kanteleilla. Musiikki sisältää erilaisia tunnelmia erilaisin soittotekniikoin ja sen myötä myös erilaisin sointivärein.

Julkaisija Temps 2008

Marja Mattlar: Vuorenkylässä

cd

Kymmenen vuotta on kulunut Belgiassa-livelevystä, ja kymmenen vuoden ajan on laulaja-lauluntekijä Marja Mattlar esiintynyt yhdessä kanteleensoittaja Eveliina Kontion kanssa. Oli aika tallentaa yhteinen konsertti Vuorenkylässä, Harjun talon tuvassa 14.7.2007.

2008

Nilsbyn pelimannit: Sydämperä

cd

Paraisilta kotoisin oleva yhtye Nilsbyn Pelimannit on tuottanut toisen levynsä, jonka myötä yhtye juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan. Yhtye tunnetaan myös elokuisen Wiinit Pelimannit -tapahtuman isäntänä.

2008

Pauli Hanhiniemi & Hehkumo: Musiikkia elokuvasta Aukkoja tarinassa

cd

Hehkumo on jalostanut sointiaan entisestään ja omalta osaltaan täydentää näitä "aukkoja tarinassa". Tuloksena on akustinen pop-levy, jollaista ei Suomessa ole aiemmin julkaistu.

Julkaisija Universal 2008

Kasvot - mielikuvia kanteleesta

kirja

Kanteleensoittajilla on monia kasvoja, kuuluisia, vanhoja, nuoria, uusia, tuttuja. Kirja esittelee riemastuttavan kavalkadin kaikille tuttuja, mutta myös mielikuvituksen siivittämiä kanteleeseen liittyviä merkkihenkilöitä. Kaikkien näiden lukuisien hahmojen henkilönä esiintyy kanneltaja Timo Väänänen. Saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Julkaisija Maahenki 2008

Baltic Crossing

cd

Antti & Esko Järvelä edustavat suomalaista pelimanniosaamista tässä hienossa monikansallisessa orkesterissa. Suomalais-tanskalais-englantilaisen yhtyeen esikoislevy.

2008

The Lord of the Rings

cd

Musikaali, jonka musiikista vastaavat Värttinä, A.R. Rahman ja Christopher Nightingale.

Julkaisija LOTR 2008

Martin Hellström: Inspelningar från bastukamarn

cd

Espoolaisista pelimanneista puhuttaessa nimi Martin Hellström tulee vastaan yhä uudestaan. Hänen muistonsa elää edelleen espoolaisten pelimannien sydämessä ja ohjelmistokin on edelleen aktiivisessa käytössä. Nyt kaikki pääsevät kuulemaan Hellströmin soittoa, kun hänen vanhoja äänityksiä julkaistaan levyllä.

Julkaisija Finlands svenska folkmusikinstitut 2008

Roope Aarnion Soolojamit - Pelimannimusiikin mukanasoittomateriaali

verkkojulkaisu

Oppimateriaali on suunnattu jo pitkälle ehtineille musiikin opiskelijoille. Lähtökohtana on ollut luoda suomalaisista pelimannikappaleista jamihenkinen taustanauha itseopiskelua varten.  Äänitteillä soittavat Roope Aarnion lisäksi Esko Järvelä (viulu), Hannu Oskala (haitari), Sara Puljula (basso) ja Pilvi Talvitie (harmooni).

Julkaisija Oppimateriaaliin 2008

Sammuls: Lyckönskan

cd

Suomenruotsalaista kansanmusiikkia, lähinnä pelimannimusiikkia Pohjanmaalta. Muusikkoina mm. Niklas Nyqvist ja Mikael Fröjdö.

Julkaisija Finlands svenska folkmusikinstitut 2008

Sivut

Selaa vanhempia julkaisuja