Kansanmusiikkilliiton putiikki

Uusia julkaisuja

Okra Playground: Ääneni yli vesien

cd

23.3.2018 julkaistavalla toisella levyllä "Ääneni yli vesien" Okra Playgroundin soundi on kehittynyt entistä elektronisempaan suuntaan, kansanperinteeseen pohjautuvia elementtejä unohtamatta. Yhtyeen musiikissa kohtaavat vahvat lauluharmoniat, perinteiset instrumentit, modernit äänimaisemat ja estetiikka, maailmanmusiikin soundit, hypnoottinen poljento ja mystinen energia. Levyn sisällöllisinä teemoina kulkevat rohkeus, selviytyminen ja oman tien löytymisen ilo. Menestysdebyytin jälkeen toisen levyn julkaisua on odotettu maailmanlaajuisesti ja levy komeileekin maaliskuun Transglobal World Music Chart -listan sijalla 9 jo ennen virallista julkaisupäivää. Levyn julkaisijana toimii pohjoismaalaiseen musiikkiin keskittynyt saksalainen levy-yhtiö Nordic Notes.

www.okraplayground.fi
www.facebook.com/okraplayground

Julkaisija Nordic Notes 2018

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala: PIILOKISA

cd

DUO EMILIA LAJUNEN & SUVI OSKALA: ‘PIILOKISA’ JULKAISTAAN 16.3.2018!

Ympäri maailmaa yleisöjä ihastuttaneen kahden viisikielisen viulun yhtyeen ‘Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskalan’ toinen levy ‘Piilokisa’ julkaistaan 16.3.2018.
Levyn julkaisee saksalainen Nordic Notes -levy-yhtiö.

 

Emilia Lajunen ja Suvi Oskala ovat kansanmusiikin rautaisia ammattilaisia, joiden yhtyemusiikkia voi kuvata kamarikansanmusiikiksi. ‘Piilokisa’-levyllään duo tulkitsee suomalaisten arkistojen helmiä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Lisäksi levyllä kuullaan tilaussävellykset Piia Kleemolalta, Johanna Juholalta ja Mikael Marinilta, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään.

 

“Tätä levyä tehdessä halusimme saada kuuluviin soittamisen riemun, soitolla kommunikoinnin ja hetkessä elämisen, josta duosoitto saa voimansa. Riemullisen voimakasta meille on myös se kymmenen kielen helinä, joka kuljettaa Hukkuneen valssista aina Vainaan peruun. Sovituksemme pelimannien perinnöstä sekä kolme meille sävellettyä upeaa uutta teosta ovat sävelten leikkiä – Piilokisaa.”

 

Maistiaisia levyn musiikista voi käydä kuuntelemassa osoitteessa:www.youtube.com/duoemiliasuvi

 

Levyä on saatavissa Suomessa julkaisupäivän jälkeen Digelius Musicista ja Suomen kansanmusiikkiliiton putiikista. Digitaalisena levy julkaistaan Suomessa huhtikuun 2018 aikana.

 

Julkaisija Nordic Notes 2018

Päivi Hirvonen: Alku - The Beginning

cd

Viulun, jouhikon ja laulun vuoropuhelu sekä näiden saumaton yhteistyö – tällä instrumentaatiolla Päivi Hirvonen luo musiikkia, joka on tulvillaan tarinoita ja voimakkaita tunteita. Hänen omaleimaiset sävellyksensä kumpuavat suomalaisesta traditiosta, joissa kaikuvat ikiaikaiset tarinat ja sävelmät tuotuina tähän päivään. Päivin vahva ääni, taitava viulismi ja karismaattinen esiintyminen yhdistyvät hänen musiikissaan ainutlaatuisella tavalla.

 

Päivi Hirvonen on Helsingissä vaikuttava perinnetietoinen ja uutta luova muusikko ja säveltäjä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja tekee tällä hetkellä soolosoittoa, tarinankerrontaa ja viululaulua käsittelevää taiteellista tohtorintutkintoaan. Päivin ensimmäinen sooloalbumi julkaistiin tammikuussa 2018 saksalaisen Nordic Notes –levy-yhtiön toimesta. Sooloprojektinsa lisäksi hänen aktiivisimmat yhtyeensä ovat Okra Playground ja duo LempiLempi.

 

www.paivihirvonen.com

https://www.facebook.com/PaiviHirvonenFiddlerWithTheVoice/

 

Julkaisija Nordic Notes 2018

Markku Lepistö: SOLOS

cd

Kuortanelaissyntyinen, nykyään Pirkanmaalla Akaassa asuva harmonikkataiteilija MARKKU LEPISTÖ julkaisi viidennen sooloalbuminsa "SOLOS" 2.3.2018. Levy sisältää Markun uusia kolmeriviselle diatoniselle harmonikalle sävellettyjä instrumentaalikappaleita ja lisäksi mukana on myös varhaisempia soolosävellyksiä 2000-luvun alusta.

"Uudet kappaleeni ovat syntyneet pääosin vuosina 2012–2013. Vahvojen teemojen lisäksi olen pyrkinyt tuomaan sävellyksiini uudenlaisia soittotekniikoita ja moderneja sävyjä ja efektejä. Osassa sävellyksistä on kuultavissa myös minimalistisia vivahteita ja mielestäni tuo tyylisuunta sopii tälle instrumentille todella luontevasti. Vanhempia kappaleitani, kuten esimerkiksi oma lempisävellykseni "Silta", halusin mukaan tälle levylle uusina versiona vastaamaan tämän päivän tulkintaa ja soundia.”

Minima 1 / Aili / Concerto Diatonique / Kirkkaus / Silta / Minima 2 / Caprice Diatonique / Salmivaara

Markku Lepistö: kolmerivinen harmonikka, sävellykset.

Julkaisija Rapusaari Records 2018

Suden aika: Sisaret

cd

Suden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden aika on perinteen kantaja; musiikissamme yhdistyvät uusi ja vanha; ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki.

Muusikot:  Katariina Airas, Liisa Matveinen, Veera Voima, Karoliina Kantelinen

Tammikkinen / Lainehilla  / Muarie / Surma juoksi suota myöten / Jo on noussu nuoret heinät / Päiväperho / Kokonainen / Pakene, paha / Tulen lumo / Tule jo! / Niin on pitkät miun pihani

Julkaisija Suden aika 2018

Selaa vanhempia julkaisuja