Kansanmusiikkilliiton putiikki

Uusia julkaisuja

NIEMINEN RAUNO: SARVELLA

cd

Rauno Nieminen soittaa Sarvella-levyllä sarvia ja lulletteja yhdessä Rusko Trion, Ethnic Evolution Ensemblen, JoHi- duon ja Veren kanssa. Vanhin äänite on vuodelta 1987. Rusko Trion äänitteet syntyivät vuonna 2016. Levyllä soittavat: Mika Rintala (Verde), Jouko Kyhälä (JoHi), Jan Olof Stranberg, Köpi Toivanen (Rusko Trio) Paroni Paakkunainen, Jartsa Karvonen, Reino Laine, Jarmo Savolainen ja Erik Sikasaari (Ethnic Evolution Ensemble).

Rusko / Sarvella / Kaituri / Kaukola / Murto / Koivuori / Horny Talk / Käyrä ja suora / Hiljainen hyväksyntä

Julkaisija: Rusko Records 2018

2018

Naiskuoro KYN: Outo kantele

cd

Naiskuoro KYN:nOuto kantele -levy sisältää kaksi Jukka Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele.

Loitsujen tekstimateriaali syntyi Linkolan tutkiessa Lake Michiganin alueella asuneiden intiaaniheimojen lauluja ja loitsuja sekä vanhoja suomalaisia loitsuja. Häntä puhutteli molempien kansojen loitsuissa laulullisella tavalla ilmennyt rakkaus luontoon ja hersyvään huumoriin sekä vaikuttava, ikiaikainen oma kielemme. Loitsujen musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Teosta tähdittää vibrafonisti Panu Savolainen.

Outo kantele –tekstit ovat kansanrunoutemme hienoista säkeistä muokattuja. Linkolan musiikki tuo kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Teosta tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

Kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

"Äänenkäytön ja intensiteettinsä puolesta kokonaisuus on pakahduttava sanojen, sävyjen ja artikulaation ilotulitus.”
Keskisuomalainen 16.4.2018


Kuuntele näyte ja tilaa levy!

Lisää meistä ja musiikistaamme kotisivuillamme, Facebookissa, YouTubessa ja Instagramissa!


Julkaisija Alba Records 2018

Helsinki-Cotonou Ensemble: We Are Together

cd

Helsinki-Cotonou Ensemblen uuden albumin kappaleet viimeisteltiin huhtikuussa 2017 biisinkirjoitusessiossa Grand-Popon kylässä Beninissä, Länsi-Afrikassa. Yhtyeen musiikilliset johtajat Janne Halonen ja Noël Saïzonou työskentelivät kahden viikon ajan Guineanlahden rannoilla keskustellen, kirjoittaen ja kuunnellen musiikkia sekä äänittäen demoja. Aihiotasolla biisejä työstettiin kuitenkin yli vuoden ajan, ja kirjoitussessiohin osallistuivat Saïzonoun ja Halosen lisäksi kosketinsoittaja Visa Oscar, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä.

“Kiistoistamme ja eroavaisuuksistamme huolimatta olemme kaikki loppujen lopuksi yhdessä tällä planeetalla.” kertoo Janne Halonen albumin nimestä. “We Are Together” on myös HCE:n jäsenten toisilleen viljelemä lause, jota käyttää etenkin Noël silloin, kun tiemme eroavat pitkän yhdessäolon jälkeen, tai onnistumme ratkaisemaan jonkun ongelman tai kiistan.”

“The album contains a nice variety of songs, with a signature African continental feel with a mix of popular jazz/funk.”
- Robert von Bernewitz, Musicguy247-blogi, USA
 
Noël Saïzonou - vocals, percussion 
Janne Halonen - guitar, vocals 
Sampo Riskilä - bass
Juha Räsänen - drums
Menard Mponda -percussion, vocals
Visa Oscar - keyboards
Joakim Berghäll - saxophones, vocals
Mikko Pettinen - trumpet, vocals
 

Julkaisija Bafe's Factory 2018

Okra Playground: Ääneni yli vesien

cd

23.3.2018 julkaistavalla toisella levyllä "Ääneni yli vesien" Okra Playgroundin soundi on kehittynyt entistä elektronisempaan suuntaan, kansanperinteeseen pohjautuvia elementtejä unohtamatta. Yhtyeen musiikissa kohtaavat vahvat lauluharmoniat, perinteiset instrumentit, modernit äänimaisemat ja estetiikka, maailmanmusiikin soundit, hypnoottinen poljento ja mystinen energia. Levyn sisällöllisinä teemoina kulkevat rohkeus, selviytyminen ja oman tien löytymisen ilo. Menestysdebyytin jälkeen toisen levyn julkaisua on odotettu maailmanlaajuisesti ja levy komeileekin maaliskuun Transglobal World Music Chart -listan sijalla 9 jo ennen virallista julkaisupäivää. Levyn julkaisijana toimii pohjoismaalaiseen musiikkiin keskittynyt saksalainen levy-yhtiö Nordic Notes.

www.okraplayground.fi
www.facebook.com/okraplayground

Julkaisija Nordic Notes 2018

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala: PIILOKISA

cd

DUO EMILIA LAJUNEN & SUVI OSKALA: ‘PIILOKISA’ JULKAISTAAN 16.3.2018!

Ympäri maailmaa yleisöjä ihastuttaneen kahden viisikielisen viulun yhtyeen ‘Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskalan’ toinen levy ‘Piilokisa’ julkaistaan 16.3.2018.
Levyn julkaisee saksalainen Nordic Notes -levy-yhtiö.

 

Emilia Lajunen ja Suvi Oskala ovat kansanmusiikin rautaisia ammattilaisia, joiden yhtyemusiikkia voi kuvata kamarikansanmusiikiksi. ‘Piilokisa’-levyllään duo tulkitsee suomalaisten arkistojen helmiä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Lisäksi levyllä kuullaan tilaussävellykset Piia Kleemolalta, Johanna Juholalta ja Mikael Marinilta, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään.

 

“Tätä levyä tehdessä halusimme saada kuuluviin soittamisen riemun, soitolla kommunikoinnin ja hetkessä elämisen, josta duosoitto saa voimansa. Riemullisen voimakasta meille on myös se kymmenen kielen helinä, joka kuljettaa Hukkuneen valssista aina Vainaan peruun. Sovituksemme pelimannien perinnöstä sekä kolme meille sävellettyä upeaa uutta teosta ovat sävelten leikkiä – Piilokisaa.”

 

Maistiaisia levyn musiikista voi käydä kuuntelemassa osoitteessa:www.youtube.com/duoemiliasuvi

 

Levyä on saatavissa Suomessa julkaisupäivän jälkeen Digelius Musicista ja Suomen kansanmusiikkiliiton putiikista. Digitaalisena levy julkaistaan Suomessa huhtikuun 2018 aikana.

 

Julkaisija Nordic Notes 2018

Päivi Hirvonen: Alku - The Beginning

cd

Viulun, jouhikon ja laulun vuoropuhelu sekä näiden saumaton yhteistyö – tällä instrumentaatiolla Päivi Hirvonen luo musiikkia, joka on tulvillaan tarinoita ja voimakkaita tunteita. Hänen omaleimaiset sävellyksensä kumpuavat suomalaisesta traditiosta, joissa kaikuvat ikiaikaiset tarinat ja sävelmät tuotuina tähän päivään. Päivin vahva ääni, taitava viulismi ja karismaattinen esiintyminen yhdistyvät hänen musiikissaan ainutlaatuisella tavalla.

 

Päivi Hirvonen on Helsingissä vaikuttava perinnetietoinen ja uutta luova muusikko ja säveltäjä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja tekee tällä hetkellä soolosoittoa, tarinankerrontaa ja viululaulua käsittelevää taiteellista tohtorintutkintoaan. Päivin ensimmäinen sooloalbumi julkaistiin tammikuussa 2018 saksalaisen Nordic Notes –levy-yhtiön toimesta. Sooloprojektinsa lisäksi hänen aktiivisimmat yhtyeensä ovat Okra Playground ja duo LempiLempi.

 

www.paivihirvonen.com

https://www.facebook.com/PaiviHirvonenFiddlerWithTheVoice/

 

Julkaisija Nordic Notes 2018

Markku Lepistö: SOLOS

cd

Kuortanelaissyntyinen, nykyään Pirkanmaalla Akaassa asuva harmonikkataiteilija MARKKU LEPISTÖ julkaisi viidennen sooloalbuminsa "SOLOS" 2.3.2018. Levy sisältää Markun uusia kolmeriviselle diatoniselle harmonikalle sävellettyjä instrumentaalikappaleita ja lisäksi mukana on myös varhaisempia soolosävellyksiä 2000-luvun alusta.

"Uudet kappaleeni ovat syntyneet pääosin vuosina 2012–2013. Vahvojen teemojen lisäksi olen pyrkinyt tuomaan sävellyksiini uudenlaisia soittotekniikoita ja moderneja sävyjä ja efektejä. Osassa sävellyksistä on kuultavissa myös minimalistisia vivahteita ja mielestäni tuo tyylisuunta sopii tälle instrumentille todella luontevasti. Vanhempia kappaleitani, kuten esimerkiksi oma lempisävellykseni "Silta", halusin mukaan tälle levylle uusina versiona vastaamaan tämän päivän tulkintaa ja soundia.”

Minima 1 / Aili / Concerto Diatonique / Kirkkaus / Silta / Minima 2 / Caprice Diatonique / Salmivaara

Markku Lepistö: kolmerivinen harmonikka, sävellykset.

Julkaisija Rapusaari Records 2018

Suden aika: Sisaret

cd

Suden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden aika on perinteen kantaja; musiikissamme yhdistyvät uusi ja vanha; ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki.

Muusikot:  Katariina Airas, Liisa Matveinen, Veera Voima, Karoliina Kantelinen

Tammikkinen / Lainehilla  / Muarie / Surma juoksi suota myöten / Jo on noussu nuoret heinät / Päiväperho / Kokonainen / Pakene, paha / Tulen lumo / Tule jo! / Niin on pitkät miun pihani

Julkaisija Suden aika 2018

Selaa vanhempia julkaisuja