Kansanmusiikkilliiton putiikki

Suosituissa Kaupunkitansseissa pääsee tänäkin kesänä opettelemaan paritansseja ilmaiseksi

Suosituissa Kaupunkitansseissa pääsee tänäkin kesänä opettelemaan paritansseja ilmaiseksi

Kesällä 2019 opetellaan jälleen paritansseja osana pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Järjestyksessään 20. kaupunkitanssikesä käynnistyy toukokuussa tuoden ilmaiset tanssituokiot ilahduttamaan ja virkistämään pääkaupunkiseudun katukuvaa. Tulevana kesänä saadaan uusi opetuskohde Helsingin keskustaan sekä jatketaan tansseja jo tutuissa kohteissa. Viikoittaisten tuokioiden lisäksi Kaupunkitanssit vierailee myös kesän tapahtumissa.

Kaupunkitanssit - maksutonta paritanssiopetusta pääkaupunkiseudulla -tanssituokiot alkavat toukokuun viimeisellä viikolla. Tänäkin vuonna mukaan mahtuu myös kokonaan uusi opetuspaikka. Kesän 2019 uutuutena tanssitaan Helsingin Kauppatorilla, Kauppatorin uudella lavalla Suomenlinnan lauttaterminaalin läheisyydessä. Tulevana kesänä kaupunkitansseja järjestetään kaikkiaan kahdeksassa kaupunginosassa eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 70 kertaa. Opetuspaikkoina toimivat puistot, torit ja aukiot ja yhteistyökumppaneina kulttuurikeskukset ja paikallistahot. Opetuksesta vastaa Tanssiteatteri Tsuumi

 

Kesän 2019 opetuspaikat ovat Kamppi (Annantalon katettu ulkolava, A•Lava), Tapiola(Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö Amfi), Kannelmäki (Sitratori), Malmi (Ala-Malmin puisto, Malmitalon takana), Leppävaara (Soittoniekanaukio, Sellosalin edustalla), Itäkeskus (uusi Stoan aukio kulttuurikeskuksen yhteydessä), Kauppatori (Kauppatorin lava, Keisarinluodonlaiturilla, Suomenlinnan lauttaterminaalin vieressä) ja Seurasaari (Antin aukio).

Lauantaina 8.6. Kaupunkitanssit vierailee lisäksi Helsinki Samba Carnaval® 2019 -tapahtumassa Senaatintorilla. Kauppatorin kesän toritanssien sarja avataan puolestaan Helsinki-päivänä ke 12.6. elävän musiikin vauhdittamana. Musiikista vastaa Spelmanslager. Myös heinäkuulle on tiedossa Kaupunkitanssit livemusiikin säestyksellä.

 

Kaupunkitanssiopetus on innostavaa eikä vaadi ennakkotaitoja. Tanssitunti aloitetaan alkeista, mutta tunnin aikana edetään kuvioihin ja variaatioihin tanssijoiden taitotaso huomioiden. Mukaan voi tulla niin ensikertalainen kuin jo pidempään tanssia harrastanut. Kaupunkitansseissa opetellaan tyypillisimpiä seura- / lavatansseja, kuten humppaa, tangoa, sambaa, fuskua, foksia, valssia, jenkkaa, cha chaa, buggia jne.

Opetus toteutetaan niin sanottuna matalan kynnyksen opetuksena. Kaupunkitansseissa tanssitaan pääasiallisesti ulkona. Tanssituokioihin ei tarvitse ilmoittautua. Paikalle voi saapua, kun se itselle parhaiten sopii. Tanssimaan saa tulla mukaan kuka vaan, milloin vaan, joko parin kanssa tai ilman. Opetus on osallistujille maksutonta.

 

Tarkemmat opetuspaikkatiedot, paikkakohtainen opetusohjelma ja koko kesän ohjelma löytyvät Tanssiteatteri Tsuumin verkkosivuilta.
Kaupunkitanssit Facebookissa

 

Kaupunkitanssit on kesäisin vuodesta 2000 alkaen toteutettu konsepti, jossa paritansseja opetetaan maksuttomasti kaikille halukkaille pääkaupunkiseudun puistoissa, toreilla ja aukioilla. Yhdeksäntoista vuoden aikana Kaupunkitanssit on tavoittanut lähes 50 000 kävijää. Ilmaiset paritanssiopetukset on otettu ilolla vastaan ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa pääkaupunkiseudun kesäisessä kulttuuri- ja liikuntatarjonnassa. Vuodesta 2015 alkaen opetuksesta on vastannut Tanssiteatteri Tsuumi.

Tanssiteatteri Tsuumi on vuonna 2019 20-vuotista taivaltaan juhliva helsinkiläinen kansantanssin, nykytanssin ja teatterin ilmaisukeinoja hyödyntävä tanssiteatteri. Tanssiteatteri Tsuumin toimintafilosofiassa yhdistyvät oma kulttuuriperintö, elävän musiikin käyttö sekä vahva vuorovaikutus muiden ryhmien ja organisaatioiden kanssa. Tsuumi tuottaa vuosittain yhdestä kolmeen uutta tanssiteatteriteosta sekä opettaa ja kouluttaa niin tanssin harrastajia kuin ammattilaisiakin.

Kaupunkitanssien pressikuvia

Lisätietoja:
TANSSITEATTERI TSUUMI
044 745 4454
info@tsuumi.com