Kansanmusiikkilliiton putiikki

Kesällä voi opetella paritansseja osana pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa.

Kaupunkitansseissa pääsee tänäkin kesänä opettelemaan paritansseja ilmaiseksi

Kesällä 2018 opetellaan paritansseja osana pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Ilmaiset tanssituokiot ovat jo vuosien ajan ilahduttaneet ja virkistäneet katukuvaa. Kuluva kesä on 19. kaupunkitanssikesä. 

Kaupunkitanssit - maksutonta paritanssiopetusta pääkaupunkiseudulla -tanssituokiot alkavat toukokuun viimeisellä viikolla. Kesän 2018 uutuutena tanssitaan myös Kampissa, Annantalon takapihan katetulla ulkoilmalavalla. Tänä kesänä kaupunkitansseja järjestetään kaikkiaan kahdeksassa kaupunginosassa eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 66 kertaa. Opetuksesta vastaa Tanssiteatteri Tsuumi.

Kaupunkitanssien opetustuokioita toteutetaan tällä kaudella kuudessa Helsingin kaupunginosassa ja kahdessa Espoon kaupunginosassa. Opetuspaikkoina toimivat puistot, torit, aukiot ja kauppakeskukset. Yhteistyökumppaneina toimivat kulttuurikeskukset ja paikallisyhdistykset.

Kaupunkitanssiopetus on innostavaa eikä vaadi ennakkotaitoja. Tanssitunti aloitetaan alkeista, mutta tunnin aikana edetään kuvioihin ja variaatioihin tanssijoiden taitotaso huomioiden. Mukaan voi tulla niin ensikertalainen kuin jo pidempään tanssia harrastanut. Kaupunkitansseissa opetellaan tyypillisimpiä seura- / lavatansseja: humppaa, tangoa, sambaa, fuskua, foksia, valssia, jenkkaa, cha chaa, buggia jne.

Opetus toteutetaan niin sanottuna matalan kynnyksen opetuksena. Kaupunkitansseissa tanssitaan pääasiallisesti ulkona. Tanssituokioihin ei tarvitse ilmoittautua. Paikalle voi saapua, kun se itselle parhaiten sopii. Tanssimaan saa tulla mukaan kuka vaan, milloin vaan, joko parin kanssa tai ilman. Opetus on osallistujille maksutonta.  

Kesän 2018 opetuspaikat ovat Kamppi (Annantalon katettu ulkolava, A•Lava), Tapiola (Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö Amfi), Kannelmäki (Sitra-tori), Malmi (Ala-Malmin puisto, Malmitalon takana),Leppävaara (Soittoniekanaukio, Sellosalin edustalla), Jakomäki (Kirjaston lähellä, Jakomäenpolku 3), Itäkeskus (Tallinnan aukio) ja Seurasaari (Antin aukio),

Tarkemmat opetuspaikkatiedot, paikkakohtainen opetusohjelma ja koko kesän ohjelma löytyvät Tanssiteatteri Tsuumin verkkosivuilta.

Kaupunkitanssit Facebookissa

 

Kaupunkitanssit on kesäisin vuodesta 2000 alkaen toteutettu konsepti, jossa paritansseja opetetaan maksuttomasti kaikille halukkaille pääkaupunkiseudun puistoissa, toreilla ja aukioilla. Kahdeksantoista vuoden aikana Kaupunkitanssit on tavoittanut noin 44 000 kävijää. Ilmaiset paritanssiopetukset on otettu ilolla vastaan ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa pääkaupunkiseudun kesäisessä kulttuuri- ja liikuntatarjonnassa. Vuodesta 2015 alkaen opetuksesta on vastannut Tanssiteatteri Tsuumi.

 

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen kansantanssin, nykytanssin ja teatterin ilmaisukeinoja hyödyntävä tanssiteatteri, jonka toimintafilosofiassa yhdistyvät oma kulttuuriperintö, elävän musiikin käyttö sekä vahva vuorovaikutus muiden ryhmien ja organisaatioiden kanssa. Tanssiteatteri Tsuumi tuottaa vuosittain yhdestä kolmeen uutta tanssiteatteriteosta sekä opettaa ja kouluttaa niin tanssin harrastajia kuin ammattilaisiakin.