Kansanmusiikkilliiton putiikki

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää vietetään la 16.5.2020

Ihan kohta saamme juhlistaa omaa vuotuista Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää, mutta tällä kertaa hyvin erilaisena kuin aikaisemmin. Korona-virus koettelee meitä kaikkia ja kansanmusiikin ja kansantanssin kentällä on jouduttu tekemään raskain mielin festivaalien, tapahtumien, konserttien ja kurssien peruutuksia. Meidän onneksemme kansanmusiikki ja kansantanssi asuvat kuitenkin niin syvällä meissä, etteivät ne minnekään nyt katoa, vaan odottavat sisimmässämme pääsyä valloilleen, kun pääsemme taas kohtaamaan toisemme. Onneksi myös virtuaalimaailma antaa ja mahdollistaa paljon, kuten olemme jo kevään aikana huomanneet upeista konserteista, FolkJam-tunneista, yhteisesti koostetuista musiikki- ja tanssivideoista ynnä muista!

Tänä vuonna vietämme siis Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää lauantaina 16.5. myös etänä, kotona virtuaalisesti Internetin välityksellä. Tätä varten avaamme uuden Livelavan nettiin, jonne voimme koota tuosta päivästä lähtien kentällämme tapahtuvan virtuaalisen live-toiminnan sekä linkit videotallenteisiin. 

Nyt on siis viikko aikaa suunnitella meidän omalle Kansanmusiikin ja kansantanssin päivälle jokin päräyttävä livekonsertti tai työpaja, tai voit julkaista jo aikaisemmin toteutetun konsertin oman päivän kunniaksi uudelleen Livelavalla! Livelava avautuu ensi viikon torstaina 14.5., jolloin sinne voi kirjautua ja ladata joko jo valmiin videonsa (video voi siis olla uusi tai jo tässä kevään tai lähiaikoina julkaistu tallenne) tai linkin tulevaan livelähetykseen. Livelavalta löydät siis alamme elävänä, jopa live streamina tai ainakin niin elävänä, kuin sen tässä ajassa pystymme kokemaan.

Jos jo tiedät mitä voisit tuona päivänä Livelavalla tarjota, lähetä siitä tietoa sähköpostitse ennakkoon ke 13.5. mennessä osoitteeseen info@kansanmusiikkikansantanssi.fi tai Facebookin oman päivän tapahtumaan tästä linkistä. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) kerää päivän streameista ja julkaisuista tärppilistan, joka lähetetään mediatiedotteen mukana to 14.5.

Livelava tulee sijaitsemaan uusiutuvalla kansanmusiikkikansantanssi.fi -sivustolla. Sivustoa aletaan kutsua nimellä KamuKanta ja sen osoite tulee vaihtumaan myös muotoon www.kamukanta.fi. Livelava on uudesta sivustosta julkaistava ensimmäinen osio. Tiedotamme uudistuksesta lisää Kansanmusiikin ja kansantanssin päivän jälkeen.

Nyt la 16.5. Kansanmusiikin ja kansantanssin päivänä juhlistamme siis oman päivän lisäksi KamuKannan Livelavan avajaisia!

Jakakaa tietoa ja haastakaa ystäviä osallistumaan!
Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/628054604452907
Nettisivu: www.kansanmusiikkikansantanssi.fi/omapaiva
Tästä linkistä löydät teemapäivän virallisen visuaalisen ilmeen sisältäen logon sekä erilaisia sosiaalisen median kuvakkeita. Ilmeen on suunnitellut Paula Susitaival.

#kansanmusiikki #kansantanssi #omapäivä #kamukanta #livelava

Lisätietoja:

Sirpa Lahti, toiminnanjohtaja
040-7384736
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi
Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK)

www.kansanmusiikkikansantanssi.fi
14.5. Alkaen myös www.kamukanta.fi