Kansanmusiikkilliiton putiikki

Etnogaala kasvoi ja loi etnohuumaa

Tavastia-klubilla juhlittiin Suomen toista Etnogaalaa torstaina 10.1.2019. Etnogaalan suosio yllätti järjestäjät. Tavastia oli lähes loppuunmyyty ja Ylen välittämää livestriimiä Areenassa on katsottu ennätysmäärä.

Etnogaalan tunnelma oli iloinen, mukaansatempaava ja kannustava. Se oli suorastaan täynnä etnohuumaa. Yleisön lisäksi myös ehdokkaat kannustivat toisiaan ja jännitys kategorioita jaettaessa oli käsin kosketeltava. Maailman musiikin keskuksen toiminnanjohtaja, Jaana-Maria Jukkara toi yhteishengen esille myös Etnogaala-raadin tervehdyksessä ja totesi lisäksi, että:

“vaikka kansanmusiikin ja -tanssin ja maailmanmusiikin kenttä Suomessa jo nyt koetaan ja tunnetaan jopa hämmästyttävällä tavalla yhteen hiileen puhaltavaksi, haluaa raatimme vielä muistuttaa tasa-arvosta ja demokratiasta, toisen kunnioittamisesta kaikissa tilanteissa. Tähän voimme vaikuttaa omalla esimerkillämme, olemmepa tällä alalla työssä missä tehtävässä tahansa.”

Etnogaalan päätti kaikkien yhteisesti tanssima huutokatrilli, joka on yksi osoitus alan erityisluonteesta. Musiikki ja tanssi ovat toistensa pari ja yhdessä tekeminen luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Seuraava Etnogaala järjestetään 9.1.2020 ja voittajien ehdottaminen tulevaa gaalaa varten tapahtuu kesällä 2019.

Lisätietoja: www.etnogaala.fi