Kansanmusiikkilliiton putiikki

Ajankohtaista

Anna palautetta Etnogaalasta

Ensimmäinen Etnogaala tuntuu jo kaukaiselta, kun on uusi vuosikin alkanut. Viritä aivonystyrät kuitenkin muisteluasentoon ja kerro mikä toimi ja mikä vaatisi kehittämistä, tai mitä uusia ideoita sinulla olisi gaalaa koskien.

Etnogaala on katsottavissa Yle Areenassa edelleen osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-4274960
Levittäkää linkkiä ja katsokaa tallennetta, niin mahdollisuutemme saada seuraavia Etnogaaloja televisioon kasvaa!

Vuoden 2017 kansanmusiikkilevyt ovat MäSä Duon Eläköön ja Kalevauva.fi

Kansanmusiikki-lehti ja Kansanmusiikkikansantanssi.fi –portaali julkistivat perinteisesti Folklandia-risteilyllä 12.1.2018 Vuoden kansanmusiikkilevy –palkinnon. Palkinnon saivat tasapisteillä MäSä Duon Eläköön ja Kalevauva.fi. Palkinnot jaettiin Folklandia-risteilyn Folklandia Gaalassa Silja Europalla.

Äänestyksessä laskettiin yhteen yleisön ja ammattilaisraadin äänet. Yleisöääniä tuli ennätykselliset 807 kpl. Ammattilaisraadin ääniä kerättiin alan koulutuslaitosten, järjestöjen, klubien ja festivaalien tekijöiltä. Ammattilaisraadissa äänensä antoi 43 henkilöä.

Yleisteema 2018: Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet

Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet on KEK:in vuosittain julkaisema alan teema vuodelle 2018. KEK:in jäsenjärjestöillä on vapaat kädet toteuttaa teemaa tapahtumissaan. Teemavuoden tavoitteena on, että paikallisperinteiden laaja kirjo tulisi suuremman yleisön tietoisuuteen.